İhramcızade Kültür Ve Sanat Merkezi, Törenle Açıldı

Sivas Belediyesi İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Sivas Belediyesi İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Bir süre önce restore edilen Çorapçı Hanı'nda oluşturulan merkezin açılış törenine, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak'ın oğlu Kazım Toprak, bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşan Kolat, "İhramcızade gibi gönül mimarları bu mekanlarda birçok insanın eğitilmesine, yetiştirilmesine büyük katkı sağlamıştır. Kaldı ki İhramcızade'nin, imar yönünden de bayındırlık yönünden de şehrimize çok büyük katkısı olmuştur. Bu vesileyle kendisini rahmetle anıyoruz. Belediyemizin büyük bir vefa örneği göstererek burayı güzel bir mekana dönüştürmesi, bu binanın güzel bir hizmete vesile olacak şekilde restore edilmesi hakikaten isabetli bir çalışma oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise restore edilen Çorapçı Hanı'ndaki çalışmalar ile İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi hakkında bilgi verdi. İsmail Hakkı Toprak'ın Sivas için çok önemli olduğunu ifade eden Ürgüp, "Efendi hazretleri Sivas'ımız için tüm Türkiye için çok önemlidir. Onun aziz hatırasına ne yapabilsek azdır" dedi.

Kazım Toprak da çalışmalardan dolayı Ürgüp'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İl Müftüsü Yusuf Şahin'in duasının ardından açılışı yapılan İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi'nde davetlilere gül dağıtıldı.

Ebru sanatçısı Süleyman Doğan, açılışta Kolat ve Ürgüp'e eserlerinden hediye etti.

İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Kur'an-ı Kerim okuma odası, Hadis odası, İbrahim Hakkı Toprak Müzesi gibi bölümler yer alıyor.

Sivas'ın evliyalarından İsmail Hakkı Toprak Hazretleri'nin bir müddet kullandığı ve İslami ilimlerini öğrettiği Çorapçı Hanı, kentin önemli tarihi eserlerinden biri olarak göze çarpıyor. Yaklaşık 150 yıllık geçmişi bulunan Çorapçı Hanı, belediye tarafından restore edilmişti. Han, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek.

Reklam
Reklam

Muhabir: Muzaffer Akyüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: