İhsangazi Belediye Başkanı Danacı: Kastamonu'yu Tanıtmalıyız

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, Kastamonu genelindeki tarihi mekanları tanıtmak ve el sanatlarıyla...

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, Kastamonu genelindeki tarihi mekanları tanıtmak ve el sanatlarıyla uğraşanları turizme yönlendirmek gerektiğinin altını çizdi. Danacı, "Yakup Ağa Külliyesi’nden Kale ardına kadar, bölge tam bir tarih cenneti. Bu bölge koruma altına alınmalı ve yürüyüş parkurlarıyla turizme açılmalı." dedi.

Kastamonu’nun tarihi değerlerinin korunamadığına vurgu yapan İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, Safranbolu gibi Kastamonu’nun sadece birkaç kesiminden birçok tarihi mekan oluşturulabileceğini belirtti. Başkan Danacı, "Yakup Ağa Külliyesi’nden Kale ardından tekrar Yakup Ağa Külliyesi’ne kadar olan bölge tam bir tarih cenneti. Bu bölge koruma altına alınmalı ve yürüyüş parkurlarıyla turizm hizmetine açılmalı." diyerek değerlerin korunması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca bu bölgeden ve Kastamonu genelinden birçok Safranbolu çıkacağının altını çizdi.

Reklam
Reklam

'EN BÜYÜK SORUN OTOPARK'

Şehrin en büyük problemlerini aştığına dikkat çeken Zühtü Danacı, şuan için en büyük sıkıntının otopark olduğunu belirtti. Ticaret alanlarının, eğitim alanlarının ve sanayinin şehrin içinde olmasının otopark sorununu artırdığını belirten Başkan Danacı, Kastamonu’nun eğitim alanlarının da belli bir bölgede toplanması gerektiğini ve bu çalışmanın ardından merkezdeki cadde kenarında bulunan tarihi okul binalarının ticarethane ve otopark olarak kullanılmasının Kastamonu için büyük bir yatırım olacağını belirtti.

BÖLGENİN ŞEHRİ ‘KASTAMONU’

Gelişim sürecinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve Kastamonu'nun hak ettiği yere gelmesi için birlik olunması gerektiğini belirten Zühtü Danacı, düşünebilen insanların bir araya gelmesi ve bir yol çizilmesi gerektiğini ifade etti.
Kastamonu’nun bölge şehri olma yolunda ilerleme kat ettiğine vurgu yapan Başkan Danacı, "Yapılan çalışmalarla ticaret halkın yerleşim alanını daraltıyor. Örneğin Alparslan Türkeş Parkı’nın ‘minyatür Kastamonu’ olması tanıtım için büyük bir etken olurdu." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: