'İhsangazi’nin Nüfusunu Ve Ekonomisini Canlandırmaktan Başka Çıkar Yolu Yok'

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi Kaymakamı Ahmet Başer, ilçenin ve bağlı olarak ilin gelişimi, ekonomik gücünün artırılması...

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi Kaymakamı Ahmet Başer, ilçenin ve bağlı olarak ilin gelişimi, ekonomik gücünün artırılması için genç nüfusa cazip ve uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

İl merkezine en yakın ilçe olan ve Türkiye’nin ilk presidium ürünü olan 'siyez bulguru'na sahip ilçesi İhsangazi'nin, belediye ve kaymakamlık işbirliği ile büyük ilerleme kat ettiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Ahmet Başer, ilçelerinde besi hayvancılığı ve son dönemde önemini artıran siyez bulguruyla tarım alanında projeler yapmak istediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Kaymakam Başer, ilçenin gençlerinin ailelerinden pay biçerek adım attıklarını ve ailelerin de çocuklarını tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden uzaklaştırdığını belirtti. Başer, “Gençler ailelerinden gördükleri kadar tarım ve hayvancılık düşünüyor. Bu da onları korkutuyor. Geleceği, kazancı olmayan bir iş gibi görüyorlar." dedi. Başer, tarım ve hayvancılığın modern koşullarda yapıldığında Kastamonu yapısındaki bir ilde büyük kazanç sağlayacağını belirtti.

Son dönemde katıldığı fuar ve aldığı unvanla talebin çok olduğu siyez bulgurunun üretiminde talebin karşılanacağı kadar destek olmadığını belirten Başer, il merkezine yakın olmaları sebebiyle sanayi alanında da iş yeri imkanı olduğunu dile getiren Başer, turizmsel faaliyetler kolunda da etkin rol alabileceklerinin altını çizdi. Kaymakam Başer, ilçenin gençlerine yönlendirici ve bilgilendirici toplantılar yaptıklarını, duvarları yıkmaya başladıklarını ifade etti. Başer, İhsangazi’nin gelişim için ekonomisini ve nüfusunu canlandırmaktan başka çıkar yolu olmadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: