İhsanoğlu, Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katılıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde 3 -6 Aralık tarihlerinde...

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde 3 -6 Aralık tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katılacak.
ABD Başkanı Barack Obama’nın Kahire konuşmasında işaret ettiği temel konulardan biri olan Müslüman dünyası ile diyalog ve sosyo ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi hedefi doğrultusunda düzenlenen zirveye Müslüman dünyasının en büyük devletler arası organizasyonu olan İslam İşbirliği Teşkilatı da katılacak. Başkan Obama’nın işaret ettiği temel amaç doğrultusunda kilit bir rol oynayan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreteri, açılışa ve zirve kapsamındaki etkinliklere davet edildi. İhsanoğlu’nun zirvede konuşma yapması bekleniyor.
Türkiye ve dünyadan yaklaşık bin başarılı bireysel girişimciyi bir araya getirecek olan zirvenin başlıca amacı kültürler arası yakınlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimciler arası küresel işbirliğinin desteklenmesi, başarı örneklerinin paylaşılması ve nihayetinde Müslüman girişimciler ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ticari ilişkinin arttırılması.
Zirvede İİT, Türkiye ve ABD ortaklığında bir yan etkinlik düzenlenecek. Zirvenin açılışının olduğu gün düzenlenecek ve yaklaşık 200 kişinin katılmasının beklendiği İİT Girişimcilik Forumu'na Türkiye’yi temsilen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılacağı ve bir konuşma yapacağı bildirildi. İİT ülkelerinde kamu ile özel sektör arasında işbirliği ve ortaklığın artırılması ve KOBİ’lerin desteklenmesi konuları üzerinde durulacak foruma ABD’yi temsilen Başkan Obama’nın İİT özel temsilcisi Rashad Hussein katılacak. Genel Sekreter İhsanoğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı toplantıda aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bir sunumda bulunacak. Forum, yarın saat 18.00’de İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz