İhsanoğlu, Türkiye-Mısır kadim ilişkisini anlatacak

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın açılacak TÜYAP Kitap Fuarı'nda yapacağı konuşmada Türkiye-Mısır...

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın açılacak TÜYAP Kitap Fuarı'nda yapacağı konuşmada Türkiye-Mısır kadim ilişkisini anlatacak. 12 Kasım’da başlayacak ve bu sene 30.'su yapılacak kitap fuarının açılışını Genel Sekreter’in de katılımlarıyla Türk Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Mısır Kültür Bakanı İmad Bedreddin yapacak. Fuarın ilk dört günü, arasında açık kalacak Uluslararası Salon kapsamında Mısır, onur konuğu olarak yer alacak.
Bu kapsamda Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın saat 15.00’de 'Türkiye ve Mısır Arasında Kültürel Bağlar' başlığı altında ünlü Mısırlı yazar Gamal Gitani’nin de katılacağı bir konuşma yapacak. İhsanoğlu konuşmasında Türklerin Mısır'da 9. yüzyılın başından Osmanlı’nın sonuna dek süren serüvenlerini anlatacak.
Farklı dillere çevrilmiş ve birçok önemli ödülü kazanmış olan 'Mısır’da Türkler ve Kültürel Mirasları' adlı eserin yazarı olan İhsanoğlu, konuşmasında pek bilinmeyen bir gerçeği gözler önüne serecek.
Türklerin Anadolu’ya yerleşmelerinden 200 yıl önce Mısır’da yaşadıklarını açıklayacak olan İhsanoğlu, Tulunoğlu Ahmet Beyin 873’de kurduğu Tulunoğlu Beyliği'ni takip eden İhişizoğulları, Emeviler, Memluklular ve Osmanlılar gibi 1914’e kadar değişik devletler iktidarlar ve sülaleler ile devam eden Türk varlığı ile Mısır sadece 200 yıllık Arap Fatini uygarlığı dışında, hep Türk hükümdarların iktidarı altında bulunduğunu ifade edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz