İhsanoğlu'ndan Mısırlı taraflara: Kritik süreçten sorunsuz geçin

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, son günlerde Mısır'da yaşanan tehlikeli gelişmelerden endişe...

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, son günlerde Mısır'da yaşanan tehlikeli gelişmelerden endişe duyduğunu söyledi.
Ekmeleddin İhsanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır ve Yemen’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İhsanoğlu, ülkedeki tüm taraflara hitap ederek bu kritik süreçten sorunsuz geçilmesi için herkesin üzerine düşeni en üst düzeyde yerine getirmesini istedi. Uluslararası kamuoyunun takdirini kazanan Mısır'ın devrimden kazanımlarını muhafaza etmesi gerektiğini de belirten Genel Sekreter, bu yolda tüm farklılıkların bir kenara koyulmasının şart olduğunu söyledi.
Seçimlerin zamanında yapılması gerekliliğine de vurgu yapan İhsanoğlu, Mısır'ın layık olduğu tarihi duruşunun korunması gerektiğini belirterek, Mısır halkının demokratik talepleri doğrultusundaki beklentilerinin ve umutlarının yerine getirilmesini istedi.
İhsanoğlu, Mısır'ın yeniden bölgesel ve uluslararası lider rolünü elde edebileceğini, ekonomik potansiyelini yükseltebileceğini ve ülkede sosyal adaletin hâkim olabileceğini belirtti. Mısır halkına olan güvenini yineleyen İhsanoğlu, halkın bu krizin üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunun da altını çizdi.
Yemen’deki son gelişmeleri de değerlendiren İhsanoğlu, Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in, Körfez İşbirliği Konseyi'nin barış planı için geldiği Riyad'da yetkilerini devretmesini öngören anlaşmayı imzalamasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
Anlaşmadan duyduğu tatmin ve memnuniyeti ifade eden Genel Sekreter, imzalanan bu anlaşmanın Yemen’de yaşanan krize bir son vermesini umduğunu kaydetti.
Yemen sorununda yer alan tüm tarafları imzalanan bu anlaşmayı bir an önce hayata geçirmeye ve geçiş sürecini barış içinde sürdürmeye davet eden İhsanoğlu, bu süreci doğru yönetmenin ülkenin güvenliği ve refahı için şart olduğunu yineledi. İhsanoğlu, aynı zamanda bu anlaşmanın imzalanmasında öncü rol oynayan Suudi Kralı Abdullah’a da minnettarlıklarını sunduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz