İhtilaflı oylar sonucu değiştirmeyecek

Roma-AA- Katoliklerin pazar günü kutlayacakları Paskalya yortusu öncesinde, İtalya'da genel seçim sonuçları gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor.

İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı seçim sonuçları bağlamında, "ihtilaflı oy pusulaları" konusunda yapılan incelemelerin, seçim sonucunda değişikliğe yol açacak nitelikte olmadığı ortaya çıktı.

İncelenmesi tamamlanmış ihtilaflı pusulalardan elde edilen verilerin, seçim sonucunu değiştirececek nitelikte olmadığı belirtildi. İhtilaflı oyların büyük bölümü geçersiz sayılırken, geçerli addedilenlerin ise merkez sağ ile merkez sol arasında eşit düzeyde dağılmakta olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Genel seçimlerdeki yarışta kıl payı bir zaferle de olsa ipi göğüslemeyi başaran merkez solun lideri Romano Prodi, ihtilaflı oy pusulaları konusunda yapılan incelemenin de galibiyetlerini perçinleyeceğinden emin olduğunu belirtti. Prodi, "Yorum yapmak istemiyorum. Gerekli inceleme ve denetim yapılmaktadır. İncelemelerin
herhangi bir yeni gelişmeye sebep olmayacağı belliydi. Zaferimiz teyit edilecektir" dedi.

Merkez sol ittifak bünyesideki en büyük parti olan Solun Demokratları Partisi'nin Onursal Başkanı Massimo D'Alema ise, merkez sol ittifakın lideri Silvio Berlusconi'yi, seçim sonuçlarına itirazıyla yarattığı gerilime son vermeye çağırdı. D'Alema, bunun 12-13 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi açısından da önemli
olduğuna değindi.