İhtiyaç sahipleri en çok gıda bankasını kullanıyor

Kahramanmaraş'ta 2007'de açılan gıda bankasından yararlanan kişi sayısı 2008'de 452 iken, bu rakam 2011 yılı...

Kahramanmaraş'ta 2007'de açılan gıda bankasından yararlanan kişi sayısı 2008'de 452 iken, bu rakam 2011 yılı itibariyle bin 903 kişiye ulaştı.
Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 2008-2011 yılları arasında yaptığı faaliyetlerini değerlendirmesini yaptı.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda 3 yıllık döneme ilişkin bilgiler veren Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Kaymak, müdürlüğün 25 ayrı alanda hizmet verdiğini slayt eşliğinde anlattı.
Yaşar Kaymak, “Müdürlüğümüz bünyesinde gıda bankaları, erzak paketi yardımı, eşya toplama ve dağıtım merkezi, öğrencilere okul kıyafeti ve ayakkabı yardımı, kırtasiye yardımı, aşevi, çorba dağıtım kulübesi, ramazan erzak yardımı, ramazan iftar yemeği yardımı, personel yemekhane hizmeti, öğrenci çamaşırhanesi, Şekerdere Yaşlılar Dinlenme Salonu, Saçaklızade Yaşlılar Dinlenme Salonu, Sütçü İmam Okuma ve Dinlenme Salonu, Pınarbaşı Bayanlar Okuma ve Dinlenme Salonu, hasta taşıma ve sevk aracı hizmeti, ev temizliği ve evde bakım hizmeti, yakacak kuru çam odunu yardımı, buğday yardımı, ev eşyası yardımı, muhtaç asker aylığı yardımı, ev tamirat, tadilat yardımı, kadın yaşam ve spor merkezi, misafirhane(konukevi) ve zeytin toplama gibi alanlarda hizmet verilmektedir.’’ dedi.
Bunlardan en çok gıda bankasının ilgi gördüğünü belirten Kaymak, ilk gıda bankasının yardıma muhtaç vatandaşların genel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde büyük bir market görünümünde 5 Temmuz 2007 tarihinde açıldığını hatırlattı. İhtiyaç sahibi kişilere gıda kartı verilerek yardım almasının sağlandığını belirten Kaymak, 2008 yılında gıda kartı kullanan kişi sayısının da 452 iken bu rakam 2011 yılı itibariyle 1903 kişiye ulaştığını söyledi.
Gıda bankasından nasıl yaralanıldığı konusunda da bilgiler veren Kaymak, ihtiyaç sahibi vatandaşların kendilerine verilen gıda kartı ile gıda bankalarından normal alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Kaymak, 2008 yılında gıda için harcanan yardım miktarı yaklaşık 89 bin Türk lirası iken bu rakamın 2011 yılında 242.666,46 Türk lirasına ulaştığını kaydetti.
Yardım işlerinin sadece Kahramanmaraş’la sınırlı kalmadığını da dile getiren Kaymak, Van’da meydana gelen depremzedeler için TIR'larla malzeme gönderildiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz