İhtiyaçlı Ailelerin Evleri Onarıldı

Erzincan Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Güzel Evim” projesi kapsamında yardıma muhtaç...

Erzincan Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Güzel Evim” projesi kapsamında yardıma muhtaç 33 vatandaşın evi onarıldı. Bazılarının evleri ise yeniden yapıldı.

15 ay içerisinde 212 bin 950 TL bütçe ile gerçekleştirilen projede, ilk etapta 25 evin bakım ve onarımının yapılması planlanırken, proje genişletilerek 33 ihtiyaçlı vatandaşa çıkarıldı.

Erzincan merkez ve merkeze bağlı köylerde yaşayan ihtiyaçlı ailelerin evleri incelendikten sonra, ortalama her ev için 1 ay süre ile çalışmalar yapıldı. Evlerde yapılan çalışmalar kapsamında, tadilat, boya-badana, ev içine şebeke temini, küçük inşaat işlerinin yapımı yapıldı. Hemen hemen hepsi kerpiçten olan evlerin büyük çoğunluğu 80 metre kare, betonarme evlere dönüştürüldü.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında yapılan evleri yerinde inceleyen ve ev sahipleri ile sohbet eden Vali Selman Yenigün, devletin elinin ihtiyaçlı ve yardıma muhtaç insanlara uzatıldığını vurgulayarak, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Yenigün, “Güzel Evim Projesi adı altında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın başkanlığında yürütülen, vakfın hazırlamış olduğu proje. Yine Valiliğimiz koordinesinde yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) programı çerçevesinde bir proje yürütmüştür. Bu kapsamda, evi kötü, onarılmaya muhtaç olan fakir vatandaşlarımızın konutlarını verilecek olan bir takım desteklerle onarmak, yaşanabilir hale getirmektir. Kısacası projenin adından da anlaşılacağı gibi, güzel bir ev haline getirmek için böyle bir proje hazırlandı. Karadigin köyümüzdeki Kasım beyin evinde misafiriz kendiside mutlu olsa gerek. Evine baktığımızda yaşanabilir bir hale geldiğini görmekteyiz. Bu anlamda yapılan çalışma çok değerlidir. Proje kapsamında 25 yoksul ailenin evinin restore edilmesi, güzel bir ev, güzel bir yaşam alanı oluşturulması düşünülmekteydi. Bu rakam 32 ye çıktı. 7 konut daha arttırılmış oldu. Bu anlamda yararlı bir faaliyet olduğunu değerlendiriyorum. Genelde vakfımız tarafından yoksul muhtaç vatandaşlarımıza her alanda yardımcı oluyoruz. Vakfımız 11 ay içerisinde 18 milyon 728 bin TL de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımda bulunmuştur.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Vali Selman Yenigün ve beraberinde ki heyet, evde yapılan çalışmaları inceledikten sonra ev sahibine hediye verdi. Vali Yenigün ve beraberinde ki heyet daha sonra Mollaköy beldesi Yeşilyurt mahallesinde Cafer ve Beser Atıcı çiftinin evini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: