İhya-Der Başkanı Için Gıyabi Cenaze Namazında Linç Girişimi

Ali LEYLAK- Ömer PINAR / ŞANLIURFA, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi bir grup, Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'nin önünde Diyarbakır’da

Ali LEYLAK- Ömer PINAR / ŞANLIURFA, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi bir grup, Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'nin önünde Diyarbakır’da öldürülen İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı kılmak için toplandı. Bu sırada Dergah Camisi kapısı önünde saf tutan gruptakiler ile camiden çıkan veadları öğrenilmeyen 2 genç arasında 'yolun açılması' nedeniyle tartışma çıktı.
KIZILAY'IN MALZEMELERI ORTALIĞA SAÇILDI
Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşürken, platform üyeleri tekbir getirerek gençlere tekme, tokat ve demir sopalarla saldırdı. Biranda ortalığın karıştığı kavgada Kızılay Kan Merkezi'ne ait kan toplama çadırındaki malzemeler ortalığa saçılırken, linç girişimine uğrayan 2 genç ise araya giren polisler tarafından kalabalığın elinden alınarak uzaklaştırıldı.
Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, kalabalık gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra grup adına Salih Çelik tarafından basın açıklaması yapıldı. Grup, daha sonra bir süre tekbir getirip dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: