II. Dünya Arı Günü Ardahan’da start aldı

"2. Dünya Arı Günü" etkinliği Posof ilçesinde start aldı."

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile Ardahan Valiliği tarafından düzenlenen "2. Dünya Arı Günü" etkinliği Posof ilçesinde start aldı.

Ardahan’ın Posof ilçesinde Türkgözü Sınır Kapısında Gürcistan sınırında Ardahan Balı ve Kafkas Arı ırkını tanıtmak için TRT Haber ekibinin de hazır olduğu program düzenlendi.

Programa Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yılmaz, Vali Yardımcıları Ahmet Karatepe ve Sedat Yıldırım, Ardahan İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı, Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, Aİl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kadriye Aksu, Vatan Computer’in sahibi iş adamı Nuri Vatan, Posof Kaymakamı Taner Şahin, Ardahan Tarım İl Müdürü Fevzi Karakoç ve Ardahan Arıcılık Müdürü Hamza Kopuz, Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

TRT Haber’e Ardahan Balı ve Kafkas arı ırkının önemi hakkında açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tekmen, Ardahan balının önemine dikkat çekti.

29 Mayıs 2. Dünya Arı Günü’nün Ardahan’da kutlanmasının çok önemli olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tekmen, “Ardahan Balının hak ettiği noktaya gelmesi için çalışmalarımız sürmektedir. Ardahan balı ilaç niyetine tüketilebilir” dedi.

TRT Haber aracılığıyla Ardahan Balı üzerine açıklamalarda bulunan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Arıcılığa, ülkelerin, insanların ilgisini çekmek istediklerini ifade etti.

Yılmaz, "Arının insan yaşamında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Arı, insan yaşamında, doğanın devamında ve sürdürülebilir bir tarımda oldukça önemlidir. Onun için Ardahan'da '2. Dünya Arı Günü' etkinliğini düzenliyoruz" dedi.

Ardahan'ın Kafkas arı ırkının gen merkezi olduğunu anımsatan Yılmaz, bunu dikkate alarak etkinliği Ardahan'da düzenlediklerini ifade etti.

Yılmaz, arıcılık konusunda vatandaşın bilinçlenmesi, konuya sahip çıkması için her yıl başka bir ilde arıcılık günü etkinliği düzenleyeceklerini belirterek, Ardahan Valiliği ile Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerine, kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Etkinlik kapsamında yöresel yiyeceklerin yanı sıra misafirlere bal şerbeti ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz