İİT Somali için İstanbul’da toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Yürütme Kurulu Somali’de yaşanan kıtlık fekaketini konuşmak üzere yarın bir araya...

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Yürütme Kurulu Somali’de yaşanan kıtlık fekaketini konuşmak üzere yarın bir araya geliyor. Türkiye’nin çağrısı üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde İstanbul Conrad Otel’de yapılacak olan toplantıya Somali Devlet Başkanı Şeyh Şerif ve İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanı sıra birçok İİT üyesi ülke bakan seviyesinde katılacak.
Toplantı saat 14.00’de başlayacak ve 17.00’de yapılacak basın toplantısı ile sona erecek.
Somali’de yaşanan son durum ile ilgili bilgi paylaşımının olacağı toplantıda üye ülkelerin Somali'deki durumu gözden geçirmeleri ve felaket bölgesine yönelik somut yardım önerilerini dile getirmeleri öngörülüyor.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Kazakistan, Tacikistan, Malezya, Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Cibuti ve Azerbaycan gibi üye ülkelerin Bakan seviyesinde katılmaları bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz