İKA Kalkınma Kurulu Toplantısı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) bugüne kadar 284 projeyi desteklediğini söyledi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, İpekyolu Kalkınma Ajansının bugüne kadar 284 projeyi desteklediğini söyledi. Ata, bir otelde düzenlenen İKA 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kalkınma kurullarının iki yıl görev yapmak üzere iş başına geldiğini belirtti. İKA'nın kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Ata, şunları söyledi: "Ajansımızın vizyonu bölgeyi geleceğe taşıyacak, düşünce ve politikalar üreten, uygulayan sürdürülebilir kalkınmadan öncelikli kolaylaştırıcı, yeniliklere açık etkin ve çağdaş bir kurum olmak. Misyonumuz ise etkin insan kaynakları politikasıyla nitelikli beşeri sermayesini verimli şekilde kullanarak, bölgesel potansiyeli, dinamikleri ve özgünlükleri ortaya çıkaracak politika ve stratejileri üretmek. Kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini yaygınlaştırmak. Yenilikçi ve rekabete dayalı destek mekanizmasiyle bölge plan ve programlarını hedeflerine ulaştıracak projelere destek olmak." Ajansın bölgesel kalkınmaya amaçladığını vurgulayan Ata, "2010'da faaliyete başlayan ajansımız kurulduğu tarihten bugüne 284 projeyi destekledi" dedi. Bugüne kadar önemli projele imza attıklarını dile getiren Ata, bundan sonra daha önemli çalışmalara destek olmayı hedeflediklerini bildirdi. Ata, yeni dönemde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'ın bölgesel olarak kalkınması için gayret göstereceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: