İka Projelerinin Protokolü İmzalandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Projeleri kapsamında projeleri kabul edilen kamu kurum ve özel kuruluşlar protokol...

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Projeleri kapsamında projeleri kabul edilen kamu kurum ve özel kuruluşlar protokol imzaladı.

Valilik toplantı salonunda Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan’ın katılımıyla protokol gerçekleşti. Projeleri kabul edilen kamu ve özel kuruluşların temsilcileri ile İKA arasında protokol imzalandı.

Protokolde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, 2013 yılı içerisinde en fazla hibe miktarını Adıyaman’ın aldığının altını çizerek, “Adıyaman’da özel sektörden 57, kamu kurumlarından 76 olmak üzere toplamda 133 adet proje başvurusu yapılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Adıyaman’ın 39 projesi başarılı bulunmuştur. Projelerin 14’ü özel, 25’i kamu projeleridir. Bugün bu projelerin protokolünü imzalıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının projelerinin daha fazla kabul edilmesini isterdik ama yinede bu sayı çok iyi. Gecen yıl sadece sivil toplum kuruluşlarının 1 projesi kabul edilmiş, bu yıl bu sayı 14’e çıktı” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Necip büyükaslan, İKA'ya kurulduğundan bu güne kadar ilk defa rekor seviyede bir müracaat yapıldığını, Vali Mahmut Demirtaş’ın göreve başlamasıyla birlikte gözle görülür bir hareketlilik kazandığını söyledi.

İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan, amaçlarını sadece projeleri desteklemek değil, bölgedeki sosyal ve ekonomik göstergelerin iyileşmesine katkıda bulunmak istediklerini belirterek, “Bölgemizin temel sorunlarından birisi beşeri sermaye kapasitesidir. Eğer bir bölgede ekonomik rakamları iyileştirmek istiyorsanız mutlaka beşeri sermaye göstergelerini de iyileştirmeniz gerekiyor. Biz buna bu şekilde destek verdik” dedi.

Projeleri kabul edilen MÜSİAD Başkanı Mehmet Dağtekin ise, STK Temsilcileri adına yaptığı açıklamada, birlikte iş yapmanın, birlikte kalkınmanın, beraberliği ortaya koymanın önemine işaret ederek, Vali Yardımcısı Murat Süzen’in kurumları ziyaret ederek projeler konusunda teşvikte bulunmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: