"İkaz görevimizi yaptık"

ERZURUM (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakanın çekilme tartışmalarıyla ilgili konuya siyasetin kendi çatısı altında çözüm bulacağını söyledi.

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Sultan Sekisi toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Siyasete giren kişilerin kendi geleceklerine kendilerinin karar verdiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, "Halkın teveccühünü aldığı sürece bu göreve devam ederler. Halkın desteğini almadığı zaman da çekilirler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Rifat Hisarcıklıoğlu, bu konuya siyasetin kendi çatısı altında çözüm bulması gerektiğini hatırlatarak, "Biz Türkiye ve Odalar ve Borsalar Birliği olarak ikaz mahiyetinde görevimizi yaptık. Bu konunun çözüm yolunun platformu Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. 550 milletvekilimi ve 6 siyasi partimiz var" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra ERVAK etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen fotoğraf sergisini gezdi ve Doğu'da sınır kapılarının açılmasıyla ilgili bir paneli izlemek için salona geçti.