İkçü, Sanayi İle İşbirliği Arayışında

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Attila...

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Attila Acar ve beraberindeki heyet ,Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka’yı ziyaret etti. Dekan Prof. Dr. Acar’a, İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nezih Metin Özmutaf, öğretim üyesi Doç. Dr. Akif Tabak ve fakülte sekreteri Beytullah Musmul da eşlik etti.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, Aliağa’nın sanayi yapısının ve gelişiminin etkileyici, yüksekokul ya da fakülte olmayışının ise büyük eksiklik olduğuna dikkat çekti. Üniversite olarak Aliağa ile ilgili araştırma yaptıklarını anlatan Acar, şunları söyledi: “Aliağa, sanayi yapısı ve gelişimi ile büyük dikkat çekiyor. Biz de üniversite olarak böyle bir bölgenin incelenmesi gerektiğinden yola çıkarak araştırma yamaya başladık. Araştırmalarımız eğitim ve sanayi odaklı olduğundan, incelemelerimiz de daha çok bu alanlarda oldu. Aliağa’nın gelişimi etkileyici iken, bu gelişimin temelini oluşturacak ara elemanların eğitimi için yeteri kadar eğitim kurumu olmayışı ise olumsuz bir durum olarak karşımıza çıktı. Aliağa’nın bu eksikliğinin giderilmesi, sanayici ve ülke açısından büyük önem taşımaktadır. Mesleki eğitimdeki yetersizlikleri Aliağa’ya indirgemek yanıltıcı olabilir. Bugün Almanya’ya baktığımız zaman 600 meslek dalı olduğunu görüyoruz, ancak Türkiye’de bu sayı 186.”

Reklam
Reklam

“MESLEK EĞİTİMİNDE ALMANYA’YI MODEL ALABİLİRİZ”

ALTO Başkanı Adnan Saka da, Aliağa’da sanayicinin ara eleman bulma konusunda büyük sıkıntı çektiğini belirterek, bu sorunun üniversitelerin ilçeye gelmesi, yüksekokul ya da fakülte kurulması ile çözüleceğini söyledi. Katip Çelebi Üniversitesi’nin ALTO’yu ziyaret ederek, ilçenin sanayisi ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgi almalarının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Saka, “Bu araştırmalar ve incelemeler sonucunda bölgemizdeki teknik eleman konusunda yaşanan sıkıntılar açığa çıkacak ve tüm kamuoyunca bilinecektir. Bu yüzden bu araştırmaların oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Önemli olan sürecin hızlı işlemesidir. Çünkü Aliağa çok hızlı gelişirken eğitim sosyal gelişmeler sanayinin gelişme hızını yakalayabilmiş değildir. Biz oda olarak mesleki eğitim konularında elimizden geleni yapmaya hazırız ve mesleki eğitim konularında bazı çalışmalarımız da bulunuyor. Umarız üniversite, yerel kurumlar ve sanayiciler bir arada hareket ederek bu ciddi sorunun Aliağa’da çözülmesini sağlayabiliriz” dedi.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar üniversitelerin İzmir’in güneyine yapılmasından yakınan Başkan Saka, bu durumun İzmir’in kuzeyinde bir eğitim boşluğu doğmasına neden olduğunu belirtti. Başkan Saka, Katip Çelebi Üniversitesi’nin İzmir’in kuzeyinde yer almasının önemine dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: