İki ayağını kaybeden Libyalıya protez takıldı

Libya'daki olaylarda yaralanarak tedavi için İzmir'e getirilenlerden Süleyman Abdu'ya (26) protez ayak takıldı. Sekiz aylık...

Libya'daki olaylarda yaralanarak tedavi için İzmir'e getirilenlerden Süleyman Abdu'ya (26) protez ayak takıldı. Sekiz aylık evliyken ülkesindeki olaylarda iki ayağını kaybeden Abdu için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü seferber oldu.
Mağdur Libyalılardan 453 kişi geçen nisan ayında İzmir'e getirilerek, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. İyileşen Libyalıların son kafilesi, geçen hafta memleketlerine gönderildi. Bir patlamada iki ayağını da kaybeden Zindel şehrinden Abdu'ya önce tekerlekli sandalye verildi. İçi rahat etmeyen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Abdu’ya protez takılması için Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nden yardım istedi. Bu hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Ali Kasap'ın girişimiyle Süleyman Abdu'ya sol ayak dizüstü, sağ ayak ise dizaltından protez takıldı. Alıştırma seanslarına da giren Libyalı hasta, protezle yürümeye başladı. Yürüme eksersizleri bitince taburcu edilip memleketine gönderilecek olan Abdu'nun eşinin, durumu henüz bilmediği kaydedildi.
Konuyla ilgili ortak açıklama yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Güney Aktaş ve Başhekim Kasap, Süleyman Abdu'nun koltuk değnekleri veya tekelekli sandalyeyle gitmesine razı olmadıklarını, hayat boyu kalıcı protez taktıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz