İki bakan, seçim bölgelerini sandıkta birinci yapmak için yarışıyor (Özel)

Türkiye, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere kilitlendi. Parti liderleri seçim meydanlarında kozlarını paylaşırken, milletvekili adayları...

Türkiye, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere kilitlendi. Parti liderleri seçim meydanlarında kozlarını paylaşırken, milletvekili adayları ise seçim bölgelerini karış karış dolaşarak vatandaşa projelerini anlatıyor. Ancak seçimde yaşanan bu yarış zaman zaman aynı partiden olanlar arasında da yaşanıyor. AK Partili iki bakan arasındaki rekabet dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Recep Akdağ ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz arasında “en çok oy oranı’na ulaşma konusunda ilginç bir yarış var. Akdağ, seçimde Erzurum’u birinci yapmayı hedeflerken Cevdet Yılmaz'ın hedefi ise Bingöl’ün bugüne kadar elinde bulundurduğu birinci il unvanını koruma peşinde.
AK Parti komşu iki il olan Erzurum'umdan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı, Bingöl'den ise kabinenin bir başka üyesi Cevdet Yılmaz'ı aday gösterdi. Şimdi her iki bakanın hedefi 12 Haziran seçimlerinde partisine en çok oyu veren ilin kendi seçim bölgeleri olmasını sağlamak. 2007’deki seçimlerde yüzde 72'lik oy oranı ile AK Parti'ye 3 milletvekili kazandırdı. 12 Eylül referandumunda ise yüzde 80’lik katılım ve yüzde 95'lik oy oranı ile birinci il oldu. Erzurum ise 2007 seçimlerinde 7 milletvekilinin 6’sını AK Parti'ye verdi. 12 Eylül referandumunda ise yüzde 87’lik bir oranla “evet” dedi. Bingöl ve Erzurum 12 Haziran seçimlerinde yeni bir rekor için yarışıyor.

Reklam
Reklam

“BİRİNCİLİK BAYRAĞINI VERMEYECEĞİZ”
Cihan Haber Ajansı'na konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün bugüne kadar elinde tuttuğu birincilik meşalesini kimseye kaptırmayacağını söyledi. Sağlık Bakanı Akdağ’ın zaman zaman kendisine takılarak birinciliği alacağını söylediğini aktaran Yılmaz, “Bingöl, 12 Eylül Anayasa’sına hayır diyen il. Diğer yandan hem cumhurbaşkanını halkın seçmesi hem de anayasa değişikliği referandumunda katılım oranı itibariyle evet diyen yine birinci il. Yüzde 80’e yakın katılım ile yüzde 95 de destek verdi. 2007’de yüzde 72 Türkiye genelinde AK Parti misyonun en iyi anlayan il olduğunu gösteriyor. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki seçim döneminde de ben inanıyorum ki Bingöl, yine rekor düzeyde oy verecek. Birinciliği bizden kapmaya çalışan Erzurum gibi başka iller de var. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ bey bazen bana takılıyor ‘birinciliği alacağız’ diye. Fakat İnşallah Bingöl bu bayrağı vermeyecek. Bingöl’de rekor düzeyde AK Parti oy çıkacak.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“DADAŞLIK HİZMET EHLİNE VEFAYI GEREKTİRİR”
Bakan Recep Akdağ ise gittiği hemen her yerde 12 Haziran seçimlerinde Erzurum'un AK Partiye en fazla oy verecek il olacağı iddiasında bulunuyor. Dadaşlığın en önemli vasfının hizmet ehline vefa göstermesi olduğunu anlatan Sağlık Bakanı, AK Parti'nin 8.5 yıllık icraatlarının millette geniş yankı uyandırdığını ve en merkezi yerden, en ücra köşeye kadar hizmetlerinin halk tarafından minnetle anıldığını dile getirdi. Birinci il olmak için var güçleri çalıştıklarını belirten Akdağ, "Erzurum elbette daha bir farklı. Şehrimizde AK Parti denildiğinde akan sular duruyor. Ben eminim ki, 12 Haziran seçimlerinde hedefimiz Erzurum oy oranı olarak Türkiye'de AK Parti'ye oy veren il yapmayı hedefliyoruz. " diyerek Erzurum’un bu seçimlerde birinciliği göğüsleyeceği mesajını veriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz