İki Büklüm Geldiği Hastaneden Dimdik Ayrıldı

İstanbul'da yoğunluk sebebiyle ameliyat olamayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Abdullah Burak Akgül, Edirne'de yapılan ameliyatla...

İstanbul'da yoğunluk sebebiyle ameliyat olamayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Abdullah Burak Akgül, Edirne'de yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Yaklaşık 5.5 saat süren ameliyatın ardından Akgül’ün omurgasındaki eğrilik düzeldi.

İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Abdullah Burak Akgül, iki yıl önce sırt ağrısı nedeniyle hastaneye müracaat etti. Yapılan kontroller ardından, Akgül’ün omurgasında Skolyoz (kamburluk) tespit edildi. Gencin ameliyatı Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. İlhan Açıkgöz ve ekibi tarafından yapıldı.

Reklam
Reklam

Sırtında iki yıl önce ağrı hissetmeye başladığını belirten Akgül, İstanbul'da başvurduğu hastanelerin yoğun olması nedeniyle ameliyat olamadığını söyledi. Akgül, “En son gittiğimde yoğunluk nedeniyle 2-3 ay daha ertelendiğini söylediler. Ben de ağrılarım artınca Edirne'de ameliyat olmaya karar verdim. Burada ameliyat oldum, gayet başarılı bir operasyon oldu. Omurgamda eğrilik varken, sağ omuzum çok ağrıyordu. Ağrılardan yerimde duramıyordum, uyuyamıyordum. Ameliyat oldum, şimdi çok daha rahatım. Vücudum düz şu anda. İlk çekilen röntgenlerde omurgam ‘s’ şeklindeydi şimdi ise dümdüz. Şu anda yavaş yavaş yürümeye başladım. Doktor İlhan bey ve ekibine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz de skolyoz ameliyatının Edirne Devlet Hastanesi’nde ilk kez yapıldığını ifade etti. Birliğin kurulmasıyla birlikte hastanelerde birçok yenilik yaptıklarını anlatan Açıkgöz, “Özellikle ameliyathanelerin teknik kapasitelerini artırdık. Bu hafta hastanede ilk defa bir skolyoz ameliyatı yaptık. Yaklaşık 1 ay önce hastanemizde pankreas kanseri ameliyatı yapıldı. Bu hafta da Burak'ın ameliyatını yaptık. Ameliyat çok başarılı geçti. Hasta da memnun biz de çok mutluyuz. Burak, ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkıp yürüdü. Sırtındaki çıkıntı ve omurgasındaki eğrilik kayboldu.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: