İki cami yaptırdı, işleri kötü gidince kimse arayıp sormadı

Batman'a geçmişte önemli hizmetlerde bulunan iş adamı Şevket Başak, işlerinin kötü gitmesi sonucu iflas ederek...

Batman'a geçmişte önemli hizmetlerde bulunan iş adamı Şevket Başak, işlerinin kötü gitmesi sonucu iflas ederek maddi servetini yitirdi. İçine düştüğü durumu Allah'ın takdiri olarak değerlendiren Başak, buna da şükrettiğini ifade etti.

Şevket Başak, 45-50 yıl önce çimento bayii olarak Batman’da başladığı ticaret hayatında, büyüyerek müteahhitlik yaptı. 30 yıl önce Ankara’ya yerleşerek büyük ihaleler alan iş adamı Başak, işlerinin kötü gitmesi sonucu iflas ederek maddi servetini yitirdi. Ankara’da döviz büroları açan Şevket Başak, daha sonra yol ihalelerine girerek çalışmalarını sürdürdü.

Reklam
Reklam

Doğup büyüdüğü memleketine vefa borcunu ödemek için milyarlarca lira harcayarak kendi adını taşıyan Şevket Başak Camii'ni inşa ettiren hayırsever iş adamı, Batman’a büyük bir ibadethane kazandırdı. Daha önce de Şeyh Kemal Başak Camii'ni yaptırdığı bilinen Başak, işlerinin kötü gitmesi sonucu mal varlığının hepsini kaybedince Batman’a döndü.

Hayatta eşi dışında kimsesi bulunmayan, 76 yaşındaki Şevket Başak, bir tanıdığının kiraladığı eve yerleşti. Geçimini Bağ-Kur’dan aldığı düşük maaşla yapan ve böbrek hastası olan Başak, şimdilerde başka hastalıklarla boğuşuyor.

Şevket Başak “durumum iyi olduğu dönemlerde Batman’dan Ankara’ya gelen herkes bana uğrar misafirim olurdu. Ben mal varlığımı yitirip fakir duruma düştükten sonra kimse kapımı çalmadı. Kimseden şikâyetçi değilim ve yaptığım hiçbir şeyden de pişman değilim. Bugün yeniden zengin olsam paramı yine fakirlere ve hayır işlerine harcayacağım. İçine düştüğüm durumu da Allah'ın takdiri olarak değerlendirip, buna da şükrediyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz