İki eli kesik olan Sırp sporcu, üçüncü fotoğraf sergisini Belgrad'ta açacak

İki kolu kesik engelli Sırbistan Milli Takım sporcusu Zdravko Savanovic(44), üçüncü kişisel fotoğraf sergisini Belgrad'ta...

İki kolu kesik engelli Sırbistan Milli Takım sporcusu Zdravko Savanovic(44), üçüncü kişisel fotoğraf sergisini Belgrad'ta açacağını bildirdi. Sırp sporcu Zdravko Savanovic, katıldığı yarışlardaki ülke fotoğraflarını ülkesinde sergileyerek fotoğraf severlerin beğenisine sunuyor. 16 yaşında Belgrad'ta geçirdiği trafik kazasında 2 kolu kesilen Savanovic, 14 yıldır fotoğraf çektiğini belirtti.

Bu yıl Türkiye'de Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesi Kamelya World Otel'de yapılan 5. Engelli Atıcılık Dünya Şampiyonası'na katılan Savanovic, Sırp Milli Takımı'nın atışlarda grup halinde birinci olmasını fotoğrafladı.

Reklam
Reklam

Savanovic, Sırp sporcular adına kupayı da kendisi aldı. Savanovic, "16 yaşında geçirdiğim trafik kazasında araç içinde sıkışmaya bağlı 2 kolumu kaybettim. İlk zamanlar 2 kolumu kaybettiğim ve yüzümde derin çizikler oluştuğunu için evden dışarı çıkmak istemedim. Zaman geçtikçe kendimi engelli olduğuma inandırmaya başladım. Tedavi sürecimde bazı zamanlar sürekli geçirdim kaza anım rüyalarıma giriyordu. Daha sonra Belgrad'ta atıcılık sporuna başladım. Bugüne kadar 27 ülkede yarışlara katıldım. Çok sayıda altın madalyam var. Her gittiği ülkedeki yarışları fotoğraflıyorum. Bugüne kadar 3 fotoğraf sergisi açtım. İnsanlar 2 elim kesim olmasına rağmen fotoğraf çektiğimi görünce çok şaşırıyor. Büyük boy fotoğraf makineleri ile fotoğraf çekmede deklanşöre basmada zorlanıyorum. Genelde küçük boy makinelerle çekiyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: