İki Kadının Eşlerine Sevgililer Günü Hediyesi Böbrek Nakli

Akif ÖZDEMİR/ADANA, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde böbrek yetmezliği hastası polis memuru 40 yaşındaki Muttalip Atçı'nın rahatsızlığı artınca eşi 32 yaşındaki Leyla

Akif ÖZDEMİR/ADANA, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde böbrek yetmezliği hastası polis memuru 40 yaşındaki Muttalip Atçı'nın rahatsızlığı artınca eşi 32 yaşındaki Leyla Atçı, Sevgililer Günü hediyesi olarak böbreğini vermek istedi. Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakil Merkezi'ne başvuran çiftin testleri yapıldı. Dokuların uyumlu olduğu belirlenince Prof. Dr. Uğur Erken ve Prof. Dr. Erkan Demir ile ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda genç kadından alınan böbrek eşine nakledildi. Yine Hatay'ın Altınözü İlçesi'nde oturan ve 10 yıldır böbrek yetmezliği hastası olan 45 yaşındaki Abdulkadir Kartal'a uygun böbrek bulunamadığı için eşi 44 yaşındaki Zekiye Kartal verici olmak istedi. Organ Nakil Merkezi'ne gelen çiftin testleri yapılıyor. Uyum sağladığı anda organ nakli yapılacak.
'BUGÜN EŞİME CAN VERMEK İSTEDİM'
Eşinin gözünün önünde günden güne erimesine razı olmadığını belirten 3 çocuk annesi Leyla Atçı, "Eşim 4 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Sonradan eşimle birlikte oturup, karar verdik. Sevgililer Günü'ne denk gelmesi güzel bir şey oldu. Bu güzel günde eşime can vermek istedim" dedi. Eşinin Sevgililer Günü hediyesi olarak böbreğini vermesinin kendisi için ayrıca bir anlam ifade ettiğini belirten Muttalip Atçı ise, "Doktorlarımıza 14 Şubat'a yakın bir sürede nakil olmak istediğimizi söyledik. 2 gün önce nakil yapıldı. İkimizin de sağlık durumu iyi. Eşime hediyesinden dolayı minnettarım. Benim durumumda olan hastalara yakınları, eşleri, çocukları yardımcı olsunlar. Hiç korkmadan böbreklerini versinler. Bence bir insana hayat vermek güzel bir şey olsa gerek. Herkes inşallah eşim gibi iyi birilerine düşer ve bu tür hastalıklardan kurtulur" diye konuştu.
10 YILDIR BÖBREK BEKLİYORDU
Çiftçilikle geçimini sağlayan 10 yıldır böbrek hastası Abdulkadir Kartal ise kendisine uygun böbrek bulunamadığını, bunun üzerine eşinin verici olmak istediğini anlattı. Çocuklarının yaşlarının küçük olmasından dolayı nakil konusunda karar almakta zorlandıklarını belirten Kartal, "Diyalize girmek çok zor bir iş. Tansiyonunuz ya düşer ya da yükselir. Bütün vatandaşlarımızdan bağış için duyarlı olmasını, bilinçlenmelerini istiyoruz. Böbrek hastalarının zor şartları var" dedi.
"Eşimi canımdan çok sevdiğim için böbreğimi vermek istedim" diyen Zekiye Kartal ise şunları söyledi:
"Ben böbreğimi vermek istiyorum. Ama başka insanların canı daha tatlıdır. Vermek istemez bir şey diyemem. Ama bağış yapmak iyidir. Dokular olumlu sonuçlanırsa hem bizim, hem de çocuklarımızın mutluluğu olacak. Böbreğim eşime Sevgiler Günü hediyem olsun."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: