İki Kardeşin Muhtarlık Yarışı

 HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara’nın Çubuk ilçesinde aynı köyde ve aynı evde yaşayan iki kardeşin muhtarlık yarışı, kardeşleri birbirinden ayırdı.

HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara’nın Çubuk ilçesinde aynı köyde ve aynı evde yaşayan iki kardeşin muhtarlık yarışı, kardeşleri birbirinden ayırdı. Çubuk’a bağlı Kutuören köyünde aynı evde yaşayan iki kardeş, yerel seçimlerde muhtar olmak için aday oldu. Geçtiğimiz seçimlerde aday olduğunu ancak bazı nedenlerden dolayı çekilmek zorunda kaldığını söyleyen 47 yaşındaki Bilal Esin, AA muhabirine yaptığı açıklamada köylerinin eksiklerinin giderilmemesi nedeniyle bu seçimde tekrar aday olduğunu belirtti. Köyün yaklaşık 350 civarında nüfusu olduğunu kaydeden Esin, 160 seçmenin sandıkta oy kullanacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Köyde şu anda 3 aday var ve birisi ağabeyim. Bu bir seçim yarışı bunun bir günahı ve vebalı yok. Köye hizmet etmek isteyen herkes aday olabilir ve bu yarışa katılabilir. Herkes gibi benim de komşulardan oy isteme hakkım var. Köylülere bir köy meclisi kuracağımızı, köyde bütün kararları mecliste alacağımızı, köyümüze bir dernek binası kuracağımızı, köyümüze park, gençlere yönelik spor alanları ve yollarımızı yapacağımızı anlatıyoruz. Ağabeyim çekilmem için bana geldi, biz de ondan çekilmesini istedik. Biz ona köyde bir anket yapalım ve köylü kimi isterse o kalsın diğeri çekilsin dedik. O da geri adım atmadı, biz de geri adım atmadık." Yarışın özellikle ağabeyi ile kendisinin arasında geçeceğini savunan Esin, "İster istemez kardeşsin. Mesela birbirimize karşı muhalefet ederken sınırlı şekilde davranmak zorundayız. Yoksa normal adaylar gibi süreç devam ediyor. Ben yapabileceğim hizmetleri anlatıyorum. O da kendi yapabileceklerini anlatıyor" dedi. Ağabeyinin aday olmasının ister istemez kendisini bir sıkıntıya soktuğunu anlatan Esin, "Aramızda kırgınlık, ister istemez oluyor. Benim de karşıma rakip olarak ağabeyim çıktı. Allah hakkımızda hayırlısını versin" diye konuştu. Bilal Esin’in eşi Perihan Esin de iki kardeş arasında muhtarlık için bir rekabet olduğuna işaret ederek, eşini sonuna kadar desteklediğini söyledi. Köydeki hanımlarla seçim çalışması için toplantı yaptığını ve eşine destek istediğini anlatan Esin, zaman zaman da eşiyle birlikte komşuları destek istemek için dolaştıklarını ifade ederek, "Şimdilik komşularımız iyi karşılıyor. Eltime söyleyerek ağabeyimin muhtarlık yarışından çekilmesini istedim. Sen büyüksün çekil dedim. Onlar da neden benim önüm sıra çıktı diye kızıyorlar. Biz büyüğüz küçük olan çekilsin diyorlar" şeklinde konuştu. Kardeşiyle muhtarlık seçimine giren Hüseyin Esin ise bilgi vermeyi ve konuşmayı reddetti. Köyde iki kardeşin muhtarlık yarışına girmesinin doğru olmadığını söyleyen 84 yaşındaki İhsan Baştaş da "Ağana mı atayım, sana mı atayım. Yoksa Hasan Hüseyin'e mi atayım? Hanginize atayım? Benim bir oyum var, bakalım kime gider. Bir evde iki kişi muhtar adayı olmaz ki" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: