İki kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

İzmir'de, Kazım Taşmaz ile eşi İsmet Taşmaz'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan çiftin torunu hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir'in Boğaziçi semtinde, başları baston ve sandalyeyle parçalanmış olarak bulunan Kazım Taşmaz ile eşi İsmet Taşmaz'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan çiftin torunu hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Ekim 2010 tarihinde, Boğaziçi 1186/8 Sokak'taki evlerinde Kazım (79) ve eşi İsmet Kaçmaz'ın (68) dövülerek öldürülmesi olayına ilişkin tutuklanan yaşlı çiftin torunu Yunus Gülmez için ''kasten adam öldürmek'' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Reklam
Reklam

Sanık Yunus Gülmez'in Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağı bildirildi.

Yaşlı çiftin başlarına baston ve sandalyeyle vurularak öldürülmesinin ardından Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, Taşmaz çiftinin tüm çocukları, torunları ve yakınlarının tek tek emniyete götürerek bilgilerine başvurmuş, şüpheler, çiftin en büyük kızları Selma'nın 29 yaşındaki oğlu Yunus Gülmez üzerinde yoğunlaşmıştı.

Adli Tıp Kurumu'ndaki testlerin ardından evde kahvaltı sofrasından alınan zeytin çekirdeklerinden 14 tanesinden 8'inde, daha önce kan örnekleri alınan Yunus Gülmez'in DNA'sına rastlanmıştı. Gülmez ise, savcılıktaki sorgusunda, suçlamalara reddetmişti.

Söz konusu evde zeytin yemediğini ifade eden Gülmez, ''Zeytin çekirdeğinde bana ait DNA çıkıyor da, çatal ve kaşıkta neden parmak izim yok? İnsan kendisini büyüten kişileri öldürür mü?' diyerek kimseyi öldürmediğini ifade etmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz