İki Mahkumun 'ceset Gömdük' Iddiası Asılsız Çıktı

- ADANA'nın Ceyhan İlçesi'ndeki cezaevinde yatan 2 mahkumun "Tanımadığımız birini öldürüp toprağa gömdük" diyerek ortaya attığı iddia asılsız çıktı. Mahkumların,  Adana'dan

- ADANA'nın Ceyhan İlçesi'ndeki cezaevinde yatan 2 mahkumun "Tanımadığımız birini öldürüp toprağa gömdük" diyerek ortaya attığı iddia asılsız çıktı. Mahkumların, Adana'dan Niğde Cezaevi'ne nakledilmek için böyle bir yalana başvurdukları anlaşıldı.
Ceyhan Kapalı Cezaevi'nde hırsızlık ve gasp suçundan mahkum olan 19 yaşındaki Metin D. ve 23 yaşındaki İbrahim A., cezaevi idaresine 2012'de işledikleri cinayeti itiraf edeceklerini söyledi. İki mahkum, cezaevine girmeden önce Niğde'de tartıştıkları tanımadığı bir kişiyi öldürüp, cesedini toprağa gömdüklerini iddia etti. Vicdan azabı çektiklerini ileri süren 2 mahkum, dün yer göstermeleri için Niğde'ye getirildi. Mahkumların gösterdiği Aşağıkayabaşı Mahallesi Vali Çeşmesi mevkiindeki boş arazide Cumhuriyet Savcısı eşliğinde kepçe ile arama yapıldı. 2 saate yakın çalışma yapan ekipler, cesede rastlamadı.
Sorguya alınan 2 mahkum, cinayet iddiasının doğru olmadığını itiraf etti. Mahkumlar, halen bulundukları Ceyhan M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakillerinin yapılmasını sağlamak amacıyla yalan söylediklerini kaydetti. Hükümlüler hakkında suç uydurma ve iftira suçlarından soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: