İki Nesil Kalp Cerrahı Universal Manisa’da

Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Profesör Doktor Hayrettin Şirin ve Operatör Doktor Çetin Tekin, Universal...

Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Profesör Doktor Hayrettin Şirin ve Operatör Doktor Çetin Tekin, Universal Manisa Hastanesi’nde bir araya gelerek çalışmaya başladı.

2000-2013 yılları arasında Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Hayrettin Şirin, aynı hastanede ihtisas gören öğrencisi Çetin Tekin ile birlikte çok sayıda bilimsel çalışmaya imza attı.

Dr. Tekin, ihtisasını tamamladıktan sonra beş yıl Manisa Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. Hayrettin Şirin ise, bu üniversitede 4 yıl doçent, 9 yıl profesör olarak çalıştı. Üniversiteden ayrılarak öğrencisiyle görüşüp birlikte çalışmak için ekip kuran Prof.Dr. Şirin, “Önce birlikte çalışmaya karar verdik, sonra da çalışacağımız hastaneyi seçtik.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

50 yaşındaki Profesör Doktor Hayrettin Şirin ve 38 yaşındaki öğrencisi Operatör Doktor Çetin Tekin, kısa bir süre önce görev yapmaya başladıkları Universal Manisa Hastanesi’nde teknik ve teknolojiyi birarada kullandıklarını belirterek, “Özellikle sık karşılaşılan ve bir halk sağlığı sorunu olarak kendini gösteren akut koroner sendrom'un cerrahi tedavisinde (koroner bypas) iddialıyız. Kalp ve damar cerrahisi alanında saygın, güvenli, kaliteli ve verimli hizmet üretmek amacındayız. Mesleki gelişmeleri yakından takip eden, tanı ve tedavide yeni teknik ve teknolojileri etkin şekilde kullanan ve bölgede öncü bir merkez olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

USTA-ÇIRAK İLİŞKİMİZ VAR

Kalp cerrahisinin ciddi bir disiplin gerektirdiğini belirten Operatör Doktor Çetin Tekin, "Bu iş ciddi bir ekip işi. Bu ekipte cerrahlar, kardiyologlar, hemşireler, teknisyenler ve diğer yardımcı sağlık personeli çok sıkı bir iletişim içinde olmalıdır. Burada iki cerrah olarak usta-çırak ilişkisi içinde, hocamın deneyimlerinden de faydalanarak hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: