İki pilot için havaalanında tören düzenlendi

İzmir'in Selçuk ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK)'na ait eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybede pilotlar...

İzmir'in Selçuk ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK)'na ait eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybede pilotlar için Selçuk Efes Havaalanı'nda cenaze töreni düzenlendi.
Türk Hava Kurumu'na ait Cesna T-67 tipi eğitim uçağının dün düşmesi sonucu hayatını kaybeden pilotlar Necmi Mızrak (55) ve Ali Can Ergün'ün (49) cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Selçuk Efes Havaalanı'na getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Can Ali Ergun'nun eşi Türkan, oğlu Mert Ergun, Necmi Mızrak'ın eşi Suna ve çocukları Murat ile Onur, yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı. Burada düzenlenen törende konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, acılarının çok büyük olduğunu ifade etti. Ergün ve Mızrak ailelerine baş sağlığı dileklerini ileten Yıldırım, "Onlar şehit oldu. İnanıyorum ki tanrının katında da en ulvi yerdeler. Onlar yıllardır ülkelerine şerefle hizmet eden uçuş aşığı iki pilottu." diye konuştu.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, hayatını kaybeden pilotlarla bir süre önce Efes Havaalanı'nı ziyareti sırasında tanışarak sohbet ettiğini hatırlattı. Boyacı, ''Böyle vatan evlatları, eğiticiler kolay yetişmiyor. Pilotlarımız Selçuk halkının kalbinde sonsuza dek yaşayacaklar.'' dedi. Daha sonra törene katılan pilotlar, Mızrak ve Ergün'ün naaşını selamladı. Bu sırada baygınlık geçiren iki pilotun yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.
Necmi Mızrak'ın eşi Suna Mızrak, çocukları Onur ve Murat Mızrak ile Can Ali Ergün'un eşi Türkan ve oğlu Mert tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Türkan Ergün, cenazeler araca alındığı sırada ''İyi uçuşlar.'' diye bağırdı. Necmi Mızrak'ın cenazesi, kendisinin de geçmişte kullandığı THK'ya ait karavan tipi uçakla Antalya'nın Serik ilçesine gönderildi. Uçak havaalanından ayrıldığı sırada Mızrak'ın yakınları el salladı.
Can Ali Ergün'ün cenazesi İzmir'in Buca ilçesinde ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra Kaynaklar Mezarlığı'na defnedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz