- İki Saatte Hastane Kurdular

 Sakarya'da düzenlenen tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), afetlerde kullanılan 8 üniteli sahra hastanesini iki saatte kurdu.

Sakarya'da düzenlenen tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), afetlerde kullanılan 8 üniteli sahra hastanesini iki saatte kurdu. Sağlık Bakanlığınca Sakarya'ya tahsis edilen sahra hastanesi için Toyota İlkyardım Hastanesinin bahçesinde tatbikat düzenlendi. Tatbikatta 50 UMKE gönüllüsü, 8 üniteden oluşan sahra hastanesini iki saatte aktif hale getirdi. İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek, deprem bölgesinde bulunan Sakarya'da hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Afetlerde hastanelerin hizmet verememesi durumunda sahra hastanesinin hizmete alınacağına işaret eden Alemdar, bu kapsamda periyodik olarak tatbikat düzenleyeceklerini vurguladı. Sahra hastanesinin normal hastanelerle aynı görevi yürütecek donanıma sahip olduğunu vurgulayan Alemdar, şunları kaydetti: "Yaptığımız bu eğitim ve kurulum tatbikatının amacı, Allah korusun, ilimizde meydana gelebilecek herhangi bir afet ve olağan dışı durumda UMKE gönüllülerinden oluşan personelimizin, sahra hastanesi kurulum ve kullanımındaki bilgi, beceri ve tecrübelerini artırmaktır. Bu tür durumlara karşı müdürlük olarak her zaman hazırlıklı olabilmek ve aynı zamanda ilimize tahsis edilmiş olan çadırların düzenli bakımlarını sağlamak amacıyla tatbikat yapmamız lazım. Bu çadır hastanesinde, hastalarımız normal hastanelerde olduğu gibi hizmet alabilecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: