İki tarafa da "anlaşın" çağrısı

LEFKOŞA (İHA) - Bazı Türk ve Rum siyasi parti temsilcilerinin, bugün Ledra Palace'de gerçekleştirdiği toplantıda, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundu. Parti liderleri iki tarafa da New York'taki mutabakat çerçevesinde anlaşma çağrısında bulundu.

Slovakya Büyükelçisi Jan Varso tarafından gerçekleştirilen, Çözüm ve AB Partisi'nin ev sahipliğini yaptığı rutin toplantı, saat 10.00'da başladı ve yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantıdan sonra ortak açıklamayı Büyükelçi Varso okudu. Açıklamaya göre, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda devam eden müzakereler hakkında görüş alışverişinde bulunan siyasi parti liderleri, iki tarafa, "New York anlaşması çerçevesinde özlü ve yapıcı diyalog içine girmeleri ve müzakerelerin ilk aşamasında anlaşmaları çağrısında" bulundu.

Reklam
Reklam

Uluslararası güçlerden, siyasi ve mali destek vererek Kıbrıs sorununun çözümünü teşvik etmesini isteyen siyasi partiler, Bağış Konferansı'nın da referandum öncesinde gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

Toplantıya KKTC'den CTP, DP, Barış ve Demokrasi Hareketi, TKP, Yurtsever Birlik Hareketi, Kıbrıs Sosyalist Partisi, Çözüm ve AB Partisi ve Birleşik Kıbrıs Partisi; Güney Kıbrıs'tan AKEL, ADIK, DIKO, DİSİ, EDEK, Birleşik Demokratlar Partisi, Avrupa Demokratik Çağdaşlaşma Partisi ve Kıbrıs Yeşiller Partisi temsilcileri katıldı.

Türk ve Rum siyasi parti temsilcilerinin gelecek toplantısı 5 Nisan'da saat 11.00'de yapılacak.