İki ülke için ekonomik atak

Türkiye - Irak Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Değer, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini kuvvetlendirmek için bütün imkanların seferber edildiğini söyledi.

Mehmet Emin Değer,İHA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye - Irak ve Irak - Türkiye Dostluk Dernekleri arasında yapılan görüşmeler neticesinde iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için bir buçuk yıldır karşılıklı ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretler neticesinde aramızda üst düzey bir anlayış ve görüş birliği hakim oldu" dedi.

Ticari heyetler arasındaki olumlu havanın daha ileri aşamaya taşınması için 15-25 Eylül tarihleri arasında Bağdat'taki iki derneğin ortaklaşa çalışma yapacağını kaydeden Değer, "Yapılacak bir dizi üst düzey görüşmeler sonucu ,iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin meyvesini birlikte toplamalıyız. İlişkileri geliştirmek için gerekli olan çabayı göstermeliyiz" diye konuştu. Mehmet Emin Değer, Bağdat'taki görüşmelerde Taha Yasin Ramazan ve Tarık Aziz'in de katılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: