İki Usta Eğitmen Mask Sergilerini Sanat Severlerin Beğenisine Sundular

Konak Belediyesi Nejdet Alpar Mask Müzesi, Polat Canpolat’ın ‘Silsilename’ ve Özlem Akı’nın ‘Yokoluş’adlı sergilerine...

Konak Belediyesi Nejdet Alpar Mask Müzesi, Polat Canpolat’ın ‘Silsilename’ ve Özlem Akı’nın ‘Yokoluş’adlı sergilerine ev sahipliği yapıyor.

Aynı okuldan mezun olan iki usta eğitmen, mask sergilerini aynı günde müzenin iki farklı bölümünde sanat severlerin beğenisine sundular. Silsilename, hükümdarların soyağacının, resimli veya resimsiz açıklanması anlamını taşıdığını hatırlatan Polat Canpolat bunu masklara yansıttığını söyledi. Venedik Mask tekniğini kullanarak Osmanlı Hükümdarlarının masklarını yapan Canpolat, eserlerinden 12 adetinin sergilendiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Diğer bir mask eğitmeni Özlem Akı ise doğasından uzaklaşıp mekanikleşen insan modelini anlatan 9 maskını sanatseverlerle buluşturdu. Özlem Akı, “Biz İzmirli sanatçılar olarak sanatımızı İzmir’de sürdürmekten dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Mask kültürünü halk ile paylaşmamızda İzmir Mask Müzesi’nin desteği büyük oldu. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Masklarını Anadolu Seçkisi eserler olarak değerlendiren Polat Canpolat ise “İzmirli sanatçılar olarak sanatımızı İzmir’de yaşatmak istiyoruz. İzmir Mask Müzesi bizim için çok büyük bir fırsat oldu. Konak Belediyesi’ne bu güzel müze için çok teşekkür ediyorum. İzmir’in ve benim gibi birçok sanatçının bu müzeye ihtiyacı vardı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: