İki yat, şirket yetkililerine teslim edildi

İSTANBUL (İHA) - Türkiye İmar Bankası soruşturması kapsamında Uzan grubuna ait olduğu gerekçesiyle el konulan 5 yattan 2'si, mahkeme kararı ile bağlı bulundukları şirketlere teslim edildi.

Şişli Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi, "Airwaves" ile "Frequency" isimli yatlar üzerindeki zaptetme kararını kaldırarak, sahibi olan şirket yetkililerine teslim edilmesine karar verdi. "Airwaves" isimli yatın, Endonezyalı Bay Endriortono Safyan Wea'ya, "Freguency" isimli yatın ise, yüzde 50'şer hisse ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden Bay Amaer Al Monsour ve bayan Adillah Al Monsour'a ait olduğu ortayı çıktı. Avukatlar mahkemeye verdikleri dilekçelerin yanı sıra yatların Mavi Turizm Yatırımları Ticaret A.Ş'ye 6 yıllığına kiralandığını belirterek, iki yatın da İngiliz Virgin Adaları Road Town Tortola da sicil numaralarının kime ait olduklarını ispatlayarak belgelerini mahkemeye sundu. Avukatlar yatların sahibi oldukları şirkete zaptetme kararının kaldırılarak teslim edilmesini talep etti.

Reklam
Reklam

Şişli Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi verdiği karar da, "Frequency" adlı yatın Wisteria Bay Limited Şirketine ait olduğu, bu şirketin İngiliz Virgin adaları Road Town Portola'da BUI 387509 sicil numarası ile kayıtlı olup sahiplik veya hisse yapısında bir değişiklik olmaksızın Birleşik Arap Emirlikleri'nden yüzde 50 bay Amaer Al Monsour'a, yüzde 50'si itibarı ile bayan Adillah Al Monsour'a ait olduğunu ifade etti.

Diğer "Airwaves" isimli yatın ise Uttertion Limited şirketine ait olduğu ve bu şirketin İngiliz Virgin adaları Torlotoda BVI 304823 sicil numarası ile kayıtlı olup tek hisse, Endonezya'dan bay Endiortono Safyan Wea'ya ait olduğu ifade edildi.

Şişli Sulh Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Frequency ile Airwaves isimli yatların zaptetme kararını kaldırarak sahibi oldukları şirket yetkilisine teslim edilmelerine karar verdi.