İki Yıl Aradan Sonra Göçük Bölgesinde Çalışmalar Başladı

Afşin-Elbistan B Termik Santrali Çöllolar Kömür Havzası’nda meydana gelen göçük olaylarının üzerinden 2 yıl geçti....

Afşin-Elbistan B Termik Santrali Çöllolar Kömür Havzası’nda meydana gelen göçük olaylarının üzerinden 2 yıl geçti. 2 yıl aradan sonra bölgede çalışmalar yeniden başladı.
Ancak mevcut şirket şimdilik kömür üretimi yapmayacak.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ne kömür temin edilen ve özel şirket tarafından işletilen Çöllolar Kömür Havzası’nda 6 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen göçükte 1 kişi ve 10 Şubat tarihinde meydana gelen ve dünyada eşi benzeri olmayan afette ise 10 kişi hayatını kaybetmiş ve 9 işçinin cenazesine geçen süre zarfında tüm aramalara rağmen ulaşılamamıştı. Özel Şirket ile EÜAŞ arasında yapılan görüşmeler sonunda bölgede çalışmalara yeniden başlanılması kararlaştırıldı. 8 Nisan tarihinden itibaren bölgede sadece dekabaj çalışması yapılabilecek.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Park-Teknik Şirketi Çöllolar İşletme Müdürü Şeref Göksu, “Eski projeye göre çalışmalar yeniden başlatıldı. Ancak kömür üretimi yapmayacağız. Dekabaj çalışması yapılacak.” diye konuştu. Göksu, “Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. İnşallah mevcut personelle dekabaj çalışmalarına başladı. İleriki dönemde yeni alım yapılıp yapılmayacağını kararlaştıracağız. Şirket olarak EÜAŞ’a yeni proje sunmuştuk." şeklinde konuştu.

GÖÇÜK SONRASI ÇALIŞMALAR DURDURULMUŞTU

Çöllolar Kömür Havzası’nda meydana gelen iki göçük olayının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bölgede çalışmalar durulmuştu. Bölgede mevcut şirket susuzlaştırma çalışmalarına ağırlık vermiş ve EÜAŞ’a üzerinde çalışacağı yeni proje ile ilgili rapor vermişti. Ancak yeni projenin onayı beklenmeden bölgede dekabaj çalışmalarına vize çıktı.

Ayrıca yeni yapılan anlaşma çerçevesinde BAE şirketi TAQA tarafından 2 yeni termik santral yapılacak. Afşin-Elbistan Termik Santraller bölgesi yaz döneminde büyük bir şantiye görünümü kazanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: