İki Yıl Önce Bayram Günü Kaybolan Annesini Arıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde iki yıl önce Ramazan Bayramı'nda kaybolan Alzheimer hastası annesini arayan genç,...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde iki yıl önce Ramazan Bayramı'nda kaybolan Alzheimer hastası annesini arayan genç, her şeye rağmen umudunu kaybetmediğini söyledi.

Kadirli'de oğlu Yakup Gökçeli'nin evinden bir bayram günü kaybolan 65 yaşındaki Fatma Gökçeli’nin iki yıldır bulunamamasına oğlu Yakup Gökçeli isyan etti. Alzheimer hastası olan annesinin, yaz aylarında havaların sıcak olması sebebiyle balkonda yatarken gece saat 01.00 sıralarında evden kaybolduğunu anlatan Yakup Gökçeli, annesinden o gün bugündür ölü ya da diri haber alamadığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Gökçeli, annesinin kaybolduğu ilk günlerde resimli afiş bastırıp Kadirli'de mahallelere asarak annesini aradığını ifade ederek, bununla da yetinmediğini, köydeki akrabaları ile birlikte annesinin gidebileceği yerleri didik didik aradığını vurguladı. Gökçeli, annesinin iki yıldır bulunamadığını, bu durumun da kendisini isyan ettirdiğini ifade etti.

Annesine bir türlü ulaşamadıklarını anlatan Gökçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Annem kaybolduğu gece balkonda yatıyordu. Ben saat 04.00 sıralarında annemin yatağında olmadığını fark ettim. Balkonun yerden yüksekliği yaklaşık 3 metre balkondan gitmesi imkansız. Balkon kapısını da ben içeriden kilitlemiştim. Oradan da çıkamaz. Sanki yer yarıldı içine girdi, gök delindi havaya uçtu. Aramadık yer bırakmadık."

Annesinden şu ana kadar herhangi bir haber alamadıklarını vurgulayan Gökçeli, şunları söyledi: "Ben Başbakanlık bilgi işlem merkezine dahi yazı yazdım. Yetkililer bu konuda çok duyarsız. Şu ana kadar kaybolan yaşlı hasta bir kadın neden bulunamaz anlamakta güçlük çekiyorum”

Reklam
Reklam

Fatma Gökçeli'nin ablası Cennet Kaya da, "O bizim en küçük kardeşimizdi, canımızdı. Bu bayramı onsuz geçireceğiz. İnşallah kardeşim bulunur. Biz Kadirli'den Kahramanmaraş’a kadar her tarafta aradık, ancak bir sonuç alamadık. Devletimizden yardım istiyoruz” diye konuştu.

Kaybolan Fatma Gökçeli’nin torunları da, gözyaşları içinde; "Biz babaannemizi istiyoruz her bayram elini öperdik, harçlığımızı alırdık. İki bayramdır babaannemiz evde yok mezarı olsa oraya ziyarete gideriz o bile yok bize yardım etsinler” görüşünü dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: