İki yıl sonra düz lise bitiyor

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, yaptıkları çalışma doğrultusunda 2013 yılında düz lisenin tamamen...

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, yaptıkları çalışma doğrultusunda 2013 yılında düz lisenin tamamen kalkacağını ve bütün liselerin meslek ve Anadolu lisesi olarak eğitim vereceğini hatırlattı.
Erdoğan Aayata, Türkiye’de mesleki eğitimin her geçen gün daha çok önem kazandığını belirterek, geleceğimiz olan gençlere meslek öğreterek iş sahibi olmalarını arzu ettiklerini söyledi. Ayata, yaptıkları çalışma ile birlikte 2013 yılında düz lisenin tamamen biteceğini belirterek, “Genel liseler, Anadolu ve fen liseleri dışında meslek lisesi ya da Anadolu lisesi olacak.” dedi.
Ayata, 20 Eylül tarihinde yeni eğitim ve öğretim döneminin başlayacağını hatırlatarak, “Bu yıl, meslek liselerini tercih eden öğrenci oranı yüzde 49 oldu. Geçen yıl bu oran yüzde 35 olarak gerçekleşmişti. Hedefimiz yüzde 60 olmasıdır. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Vasıflı ve meslek sahibi olmuş bireylerin yetişmesini istiyoruz. Ülkemize, bilgiyle donatılmış vasıflı insanlarımızın ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Sanayileşen toplumlarda bu bir ihtiyaç konumundadır. Bugün meslek sahibi olmayan lise mezunu gençlerimizin hayata atılmakta zorlandıklarını biliyoruz. Genç arkadaşlarımız vasıflı olmadıkları için iş bulamıyorlar. Meslek lisesi mezunu gençlerimiz ise iş bulabilmekte. Bizlerin, gençlerimizin hayata atılmaları adına meslek liselerinde aldıkları eğitimi önemsiyoruz. Bunun hem gençlerimize, hem ülkemize önemli katkı sağlayacağını biliyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz