İkinci canlı bomba yakalandı

Ankara'da Bilkent Üniversitesi'ndeki kadın canlı bombanın ardından ikinci canlı bomba otobüs terminalinde yakalandı. Bu arada, Ankara polisinin üçüncü bir saldırganı aradığı belirtildi.

İŞTE KADIN CANLI BOMBA

Bilkent'te canlı bomba

[Hain saldırıyı PKK üstlendi](http://haber.mynet.com/detay/guncel/Hain%20saldırıyı%20PKK%20%C3%BCstlendi/29Nisan2009/O1241014776546)[](http://haber.mynet.com/detay/guncel/Hain%20saldırıyı%20PKK%20%C3%BCstlendi/29Nisan2009/O1241014776546) Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik canlı bomba girişiminde bulunan Didem Akman'ın yaralı olarak yakalanmasının ardından güvenlik güçleri ikinci canlı bombayı da Söğütözü'ndeki Ulusoy Otobüs Terminali'nde ele geçirdi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre yakalanan 26 yaşındaki Serkan Onur Yılmaz isimli canlı bombanın üzerinden patlayıcı düzenekleri çıktı. Polis ekipleri bomba arama köpekleri yardımıyla olay yerinde çalışmada bulundu.

Reklam
Reklam

İŞTE KADIN CANLI BOMBA

Bilkent'te canlı bomba

Hain saldırıyı PKK üstlendi

Bombacının DHKP-C örgütü üyesi olduğu ve İzmir'de daha önce bir çok kez gözaltına alındığı ve son olarak terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, korsan gösterilere katılmak gibi suçlardan arandığı öğrenildi.

SABIKASI KABARIK

DHKP-C üyesi Serkan Onur Yılmaz'ın terör sabıkasının kabarık olduğu ortaya çıktı.

İŞTE KADIN CANLI BOMBA

Bilkent'te canlı bomba

Hain saldırıyı PKK üstlendi

Güvenlik birimlerinden elde edilen bilgiye göre, Yılmaz hakkında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü üyesi olmak gibi 10'dan fazla suç kaydının bulunduğu belirlendi. Ankara'da otobüs terminalinde gözaltına alınan Serkan Onur Yılmaz hakkında, 3 ayrı olaydan da arama kararı olduğu öğrenildi. Aslen Gaziantepli olan 1983 doğumlu Yılmaz'ın, 17 Ocak 2007 tarihinde İzmir'in Basmane semtindeki AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde yapılan bir eyleme de katıldığı belirlendi.

Reklam
Reklam

CİHAN