İkinci Çocuğunun Üniversite Sevincini Göremedi

Kayseri’de oğlunu Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) götüren ve burada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden...

Kayseri’de oğlunu Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) götüren ve burada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden baba, ikinci çocuğunun üniversite sevincini göremedi. En büyük kızı veterinerlik fakültesinde okuyan baba, lisanslı sporcu olan oğlunun da beden eğitimi öğretmeni olmasını istiyordu.

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (KASKİ) uzun zamandır işçi olarak çalışan baba Turan Salur (45), pazar günü oğlu Ali Can’ı üniversite sınavına girmesi için Erciyes Üniversitesi kampüsüne götürdü. Eşiyle birlikte oğluna moral vermek amacıyla sınavın yapılacağı merkeze gitmek için yola çıkan baba, üniversite içindeki yoğun trafik nedeniyle park yeri bulamadı. Bunun üzerine aracını üniversite yerleşkesinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir bölgeye park etti. Sınav bitimine az bir süre kala baba Salur, aracı park ettiği yerden almak için gitti. Sınavdan çıktıktan sonra annesinden babasının aracı park ettiği yerden almaya gittiğini öğrenen oğlu, bir süre bekleyişin ardından kendisine ulaşamayınca aracın park edildiği yere gitti. Burada babasının öldüğünün söylenmesi üzerine şoka giren Ali Can, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tansiyon hastası olan babanın ilaç kullandığı ve daha önce kalp rahatsızlığı ile ilgili şikayeti olmadığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

İki yıl önce kızının üniversiteyi kazanmasıyla sevinç yaşayan baba Turan Salur, oğlunun da beden eğitimi ve spor yüksekokulunu kazanmasını bekliyordu. Himmetdedespor takımında futbol oynayan ve lisanslı sporcu olan Ali Can Salur beden eğitim öğretmenliğine girmek için çalışıyordu.

Turan Salur'un Niğde’de veterinerlik fakültesi ikinci sınıfta okuyan kızı Şerife Salur da, iki yıl önce babasıyla birlikte üniversite kazanma sevincini yaşamıştı. Babasının ölüm haberiyle yıkılan kızı, üniversiteden izinli gelip gittiğinde babasından büyük destek görüyordu. Turan Salur, kızının sıkıntı yaşamaması için üniversiteye gidiş gelişlerini kendi arabasıyla sağlıyordu.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Turan Salur’un, ilkokul üçüncü sınıfta okuyan Dilara Salur adında bir kızı daha bulunuyor.
Salur'un cenazesi Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında şehir mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz