İkinci El Eşya Satanlar "ikinci El Eşya Alım Satım" Formu Düzenlenecek

EDİRNE (AA) - İkinci el eşya satışı yapanlar ve hurdacılar, alıp sattıkları eşyaların ve alışveriş yaptıkları kişilerin bilgilerinin yer alacağı "ikinci el eşya alım satım formu" düzenleyecek.

EDİRNE - İkinci el eşya satışı yapanlar ve hurdacılar, alıp sattıkları eşyaların ve alışveriş yaptıkları kişilerin bilgilerinin yer alacağı "ikinci el eşya alım satım formu" düzenleyecek. Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, ikinci el eşya alım satımı yapılan işyerlerinde ve hurdacılarda, olası bir suç durumunda satın alınan veya satılan eşyalar nedeniyle kişiler hakkında adli işlem yapıldığı, alım satıma konu eşyaya el konulması nedeniyle de kişilerin maddi kayba uğradığı belirtildi. Açıklamada, yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla ikinci el eşya satışı yapanlara ve hurdacılara, alıp sattıkları eşyaların ve alışveriş yaptıkları kişilerin bilgilerinin yer alacağı "ikinci el eşya alım satım" formu düzenleme zorunluluğu getirildiği, alınan kararlara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine muhalefetten işlem yapılacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: