İkinci el otoda 'bedelli' hareketliliği

Son günlerde gündemi meşgul eden bedelli askerlik açıklamasından sonra ikinci el oto piyasası da hareketlendi....

Son günlerde gündemi meşgul eden bedelli askerlik açıklamasından sonra ikinci el oto piyasası da hareketlendi. 30 bin liralık 'bedel'i ödemek isteyen adaylar, nakite en kolay dönebilecek olan varlıkları olan otomobilleri satışa çıkardı.
İnternet sitelerinde ve ikinci el araç satış noktaları bir anda 'Bedelli askerlik için acil satılık oto' başlıklı ilanlar artmaya başladı. Araçlarını bir an önce elden çıkarmaya çalışan bedelli adayları fiyatlarını da düşürdü.
Yıllardır tartışılan bedelli askerlik uygulamasıyla ilgili son açıklamayı önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Erdoğan bedellide yaş sınırının 30, ücretin ise 30 bin TL olduğunu belirtmişti. Alınan karara göre bu tutarın yarısı peşin, kalanı 6 ay içinde ödenebilecek. İkinci taksidi ödemeyenler, hakkını kaybedecek. Yeni bedelli uygulamasının avantajını kaçırmak istemeyenler bir an önce 30 bin lirayı hazırlamak için araçlarından vazgeçmeye başladı. Kanun henüz netleşmese de parasını şimdiden hazırlamak isteyen bedelli askerlik adayları, araçlarını satmak için piyasa araştırması yapıyor.
Özel bir ikinci el satış galerisinin yetkilisi olan Zeki Akbal, piyasada önemli bir hareketlilik beklediklerini belirterek, yaklaşık 50 ila 100 bin aracın bu sayede satışa çıkacağını düşündüklerini belirtti. Bedelli askerlik şartlarının ortaya çıkmasından sonra hem internetten hem de telefonlardan kendilerinden bilgi almak isteyenlerin olduğunu dile getiren Akbal, “ Sürekli arayanlar oluyor. İnsanlar bedelli askerlikten faydalanmak için en kolay yol olan araçlarını satmak istiyor. Bizi de sürekli arayarak piyasa hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar. Araçlarını düşük fiyattan satmak istemiyorlar ancak fiyatların düşeceğini düşünüyoruz. “ şeklinde konuştu.
Bedelli askerlikten faydalanmak için aracını satmaya gelen Mustafa Bozkır isimli bir vatandaş ise, aracının bedelinin yaklaşık 16 bin lira olduğunu belirterek, “ Bedelli askerlikten yararlanmak için aracımı satmaya getirdim. Fiyatı düşük kalıyor ancak üzerini tamamlamayı düşünüyorum. Bu yasadan bu şekilde faydalanmak istiyorum “ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz