İkinci IMF muharebesi

Dün İstiklal caddesini savaş alanına çeviren göstericiler bugün de Pangaltı'da olay çıkardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Taksim, Tarlabaşı, Osmanbey, Harbiye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

[**

**](https://www.mynet.com/basbakandan-gostericilere-tepki-110100473906)

[**

**](https://www.mynet.com/aractaki-polisler-havaya-ates-acti-2689428-myvideo)

[**

**](https://www.mynet.com/protestocular-sislide-bankalara-molotof-atti-2689429-myvideo)

Emniyet güçleri, dün başlayan ve bugün de devam eden IMF ve Dünya Bankası toplantıları nedeniyle yapılan protestolara karşı hazır bekliyor. Osmanbey'de 10 kişilik bir grubu şüpheli gören polis ekipleri, kimlik kontrolü yapmak istedi. Ancak aralarında kızlarında bulunduğu şahıslar polise izin vermedi. Yaşanan gerginlik sırasında şüpheli görülen şahıslar gözaltına alındı. Slogan atmaya çalışan şahısların ağzı, polis ekiplerince kapatıldı. Gözaltına alınan şahıslar polis aracına bindirilerek götürüldü.

Reklam
Reklam

Pangaltı'nda da gösteri yapan gruba polis müdahale etti.

Şişli Ergenekon Caddesi'nde toplanan eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler, gaz bombasıyla müdahale eden polise taş atarak saldırdı.

Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

GÖSTERİCİLER E-5'E ÇIKTI

Kongre vadisine ulaşmanın yollarını arayan IMF karşıtları, E-5 karayoluna çıktı. Bir polis motosikletini deviren göstericiler, sloganlar eşliğinde Piyalepaşa üzerinden Okmeydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

IMF ve Dünya Bankası'nı protesto eden göstericiler Çağlayan'da E-5 karayoluna çıkarken, polis göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtı.

Polisin müdahaleleri sonrası ara sokaklara dağılan ve IMF karşıtları, Çağlayan'da E-5 karayoluna çıktı. Göstericiler burada polis otosunu taşladı. Otoyola çıkan göstericilerden birine ise hafif şekilde araba çarptı. Göstericileri dağıtmakta zorlanan polislerden biri havaya ateş açarken, bölgedeki gerginlik hala devam ediyor.

Reklam
Reklam

İstiklal dün savaş alanına dönmüştü

İstanbul Taksim dün de IMF-Dünya Bankası resmi toplantılarını protesto eden yerli-yabancı eylemcilerin gösterilerine sahne olmuştu.

Polisin müdahalesi sonrası bazı gruplar dükkanlara ve bankaları taşlamış, dükkanlar kepenk kapatmıştı. Olaylarda kalp krizi geçiren 1 kişi ölmüş, 1 kişi yaralanmış, 96 kişi de gözaltına alınmıştı.