İkinci Münevver vakası

Dünyanın da yakından takip ettiği cinayet davasında, zengin ailelerden gelen üç genç, 21 yaşındaki İngiliz Meredith Kercher'i boğazını keserek öldürmekten yargılanıyor...

Kasım 2007'de gerçekleşen olayda, İngiltere'den İtalya'ya okumaya gelen Meredith Kercher'in cesedi, Perugia kentindeki öğrenci evinde, banyoda boğazı kesik bir şekilde bulundu.

Polis kısa süre sonra, genç kızın yine değişim programıyla İtalya'ya gelen ev arkadaşı ABD'li Amanda Knox'ı, onun sevgilisi Rafaelle Sollecito'yu ve Meredith'in sevgilisi Rudy Hermann Guede'yi cinayetten tutukladı. Rafaelle ve Rudy'nin babalarının kentin en zenginlerinden olması, cinayetin büyük yankı uyandırmasına neden oldu.

Reklam
Reklam

Polis, ölmeden az önce cinsel ilişkiye girdiği belirlenen Meredith'in iç çamaşırlarında ve kıyafetlerinde Rafaelle'in DNA'sını buldu. Amanda'nın DNA'sı ise genç kızı öldüren bıçağın üzerindeydi.

Üç genç de o gece evde olduklarını ancak esrar ile alkol aldıkları için neler yaşandığını hatırlamadıklarını iddia ediyor.

İtalyan savcı, iddianamesinde, Meredith'in "ayin tarzı" bir cinayete kurban gittiğine inandığını söylüyor. Bazı uzmanlar ise, gençlerin son zamanlarda çok popüler olan "Kırmızı Gül Tarikatı" adlı bir tarikata üye olduklarını, cinayetin de bu tarikatın bir ayini olduğunu iddia ediyor. Cinayetin, Cadılar Bayramı gecesinde işlenmesi de bu şüpheyi artırıyor. Halen devam eden davanın, Eylül'de karara bağlanması bekleniyor.