Türkçemizi meydana getiren sözcüklerin doğru yazılış şekillerini öğrenmemiz ne kadar önemliyse sayıların yazılış şekillerini de bilmek o kadar önemlidir. Yazım kurallarına bakıldığında birçok farklı sayı türü bulunmaktadır. Bu sayı türlerinden biri de sıra sayılarıdır. İkinci sayısı da sıra sayıları arasında yer alan ve yazım stilinde yaygın olarak hata yapılan sayılardan biridir. Sayıların nasıl yazıldığı öğrenmek ve yazım kurallarına göre bu sayıları yazıya dökmek büyük önem taşımaktadır.
İkinci kelimesi hem gündelik konuşmalarda hem de yazışmalarda sıkça karşımıza çıkan sözcüklerden biridir. Bu kelime aynı zamanda bir sıra sayısını ifade etmektedir. Bu sıra sayısının yazım tarzında yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Bu noktada ikinci yazımı konusunda doğru bilgilere ulaşmak ve bu sayısı doğru bir şekilde kullanmak, dilimize verdiğimiz önemi vurgulamak açısından dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır.
Türk Dil Kurumu tarafından meydana getirilen ve internet ortamında sunulan TDK sözlükleri sitesi aracılığı ile kelimelerin ya da sayıların nasıl yazıldığı bilgisine hızlıca ulaşılabilmektedir. Bu bağlamda ikinci TDK’ye göre manası şöyledir:
İkinci kelimesi cümle içerisinde iki sayısının sıra sıfatı olarak kullanılabileceği gibi farklı sıfat ya da mecazi manalarda da kullanılabilmektedir. Herhangi bir yerdeki bir nesnenin ya da bir kimsenin tam konumunu belirtmek için kullanılan sayılar, Türk Dil Kurumuna göre sıra sayısı olarak isimlendirilir. Sıra sayıları hem rakamla hem de yazıyla kullanılabilmektedir. Eğer ek alınarak yazılacaksa rakamdan sonra yalnızca kesme işareti ile ek yazılmaktadır.
Bu noktada ikinci sıra sayısının TDK kapsamındaki doğru kullanımı her daim “ikinci” şeklinde olmalıdır. Eğer bu sıra sayısı rakamla yazılacaksa “2’nci” biçiminde kullanılmalıdır. Tüm bu bilgileri göz önünde bulundurduğumuzda ikinci doğru yazılışı her zaman ikinci şeklinde yazılması gereken bir sıra sayısıdır.