İkinci Osb İçin Çalışmalar Başlıyor

Mardin'in Ortaköy beldesi Zeytinli köyü yakınında kurulacak 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) arsa sahiplerine sanayi...

Mardin'in Ortaköy beldesi Zeytinli köyü yakınında kurulacak 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) arsa sahiplerine sanayi bölgesinde yatırım için arazi verileceği belirtildi. Yaklaşık bin 500 dönüm arazi üzerine kurulacak ikinci OSB'de sırada bekleyen 180 yatırımcı fabrika kurmak amacıyla temel atmak için harekete geçti.

Sorunun çözülmesinde büyük payı bulunan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin'in yatırım açısından önemli bir sorununu çözdüklerini, tarihi kentte fabrika kurmak için sırada bekleyen 180 yerli, yabancı yatırımcının önündeki engeli kaldırdıklarını belirtti. Fabrika kuracaklara arsaları tespit edeceklerini söyleyen Vali Ayvaz, "Önümüzdeki 3 yılda en az Mardin'de sanayi alanında 300 milyon dolarlık bir yatırım bekliyoruz. Şu andaki mevcut OSB'de yatırım için arazi kalmadığından iki yıldan beri kentte yatırım yapmak isteyen işadamları sırada bekliyordu. Dünyanın önemli şirketleri ve Türkiye'nin büyük şirketleri Mardin'de yatırım yapmak için sürekli bizden bilgi alıyor. Turizm ve sanayi alanında son yıllarda önemli gelişmenin yaşandığı Mardin'de 8 sektörde 433 proje için 9 milyar 494 milyon 407 bin TL yatırım yapılması öngörülüyor" dedi.

Reklam
Reklam

İşsizlik göçünün tersine döndüğünü ve göç almaya başladıklarını söyleyen Vali Ayvaz, "10 yıl öncesine kadar terör olayları yüzünden ve işsizlik yüzünden batı illerine sık sık göçler yaşanıyordu. Bölgeye hakim olan huzur ve güvenin ardından fabrikaların kurulması ve Mardin'in yatırım üssü olması artık işsizlikte tersine göçler yaşanmaya başladı. 2002 yılında OSB'de sadece 20 fabrika varken bugün itibari ile 100'ün üzerinde fabrika çalışır durumdadır. Burada en az 5 bin kişi istihdam ediliyor. Yeni kurulacak 2'nci OSB'de ise 180 yatırımcının kuracağı fabrikalarda ve iş yerlerinde de en az 5 bin kişinin istihdam edilmesini bekliyoruz. GAP sulama kanalları Mezopotamya ovasına ulaştığı zaman ki biz 2013 yılında ulaşmasını bekliyoruz, en az 2 milyon dönüm arazi suya kavuşacak. Yılda en az 4 mahsul elde edilecek. Tarımda yaşanacak canlılıkla bu sektörde de 5 bin civarında istihdam bekleniyor. Mardin önümüzdeki 5 yıl Ortadoğu ve Afrika'nın önemli yatırım üssü ve ihracatçısı olacaktır. Ben buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: