İkinci Poyrazköy davasının reddedilmesi talebi kabul edilmedi

İkinci Poyrazköy davasında, avukatlar iddianamenin ikinci Balyoz iddianamesi ile aynı olduğunu savunarak davanın reddedilmesini talep...

İkinci Poyrazköy davasında, avukatlar iddianamenin ikinci Balyoz iddianamesi ile aynı olduğunu savunarak davanın reddedilmesini talep etti. Avukatlar bir kez daha dosyanın askeri mahkemeye gönderilmesini istedi. Mahkeme iki talebi de reddetti.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 8 sanık katıldı. Duruşmada sanık yoklamasının ardından söz isteyen avukat Hüseyin Ersöz, müvekkili İsmail Bak’ın Aden Körfezi’nde görevlendirildiği için duruşmaya gelemediğini söyledi.
Avukat Ersöz, davaya konu iddianame ile ikinci Balyoz iddianamesinin benzer olduğunu savundu. Ersöz, “CMK 223/7 maddesi gereğince karar verilmesini, davanın reddedilmesini istiyoruz. Aynı fiil ve delillerle bir kiş hakkında ayrı davalar açılamaz.” dedi.
Bu talepleri kabul edilmezse görev yönünden itirazda bulunduklarını kaydeden Ersöz, “Sanıklar darbeyle suçlanıyor. Bu yönde imkana sahip değiller. Bu nedenle iddianame ve davanın reddi talebimiz kabul edilmezse dosyanın askeri mahkemeye gönderilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.
Taleplere ilişkin görüşü sorulan savcı Mehmet Ali Uysal, davanın reddi talebinin reddedilmesi yönünde görüş belirtti. Uysal, görevsizlik kararının da davanın her aşamasında verilebileceğini belirterek bu aşamada reddi yönünde mütalaa verdi.
Mahkeme talepleri değerlendirmek için ara verdi.
Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, suç tarihleri ve türlerinin farklı olduğu, savcılığın iddianamenin Poyrazköy davasıyla birleştirilmesini istediği gerekçesiyle davanın reddedilmesi talebini reddetti. Görevsizlik kararını da reddeden mahkeme, suçun terör kapsamında olduğunu ve kendilerinin görev alanında kaldığını belirtti.
Duruşmada TRT spikeri iddianamenin özetini okumasıyla devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz