İkinci Sürsürü Faciası An Meselesi

Elazığ’ın Yeni Mahalle-Zafran Mahallesi’nde, içinde üç aile 15 nüfusun yaşadığı kerpiç bina her an yıkılma riski taşıyor.

Elazığ’ın Yeni Mahalle-Zafran Mahallesi’nde, içinde üç aile 15 nüfusun yaşadığı kerpiç bina her an yıkılma riski taşıyor.

Binada yaşayanların her an risk altında olduğunu, binanın gerekli tadilatı görmesi veya diğer önlemlerin alınması için Valilik ve Belediye Başkanlığı’na başvuruda bulunduğunu belirten Hamide Albayrak, “Kimse bize yardımcı olmadı. Ancak biz sürekli endişe içindeyiz. Bu binaya gerekli müdahalenin yapılması için burada ikinci bir Sürsürü faciasının yaşanması mı gerekiyor?” dedi.

Kendisine miras kalan binanın kerpiçten yapıldığını, yıllardır bu binada oturduklarını, bu binayı yıkıp yerine yeni bir bina yapacak ekonomik gücünün bulunmadığını belirten Albayrak şunları söyledi: “Bizzat ben defalarca Valiliğe, Belediye Başkanlığı’na hatta Ak Parti Milletvekili Sermin Balık’a konuyla ilgili olarak başvuruda bulundum, bilgi verdim. Burada hayatımızın her an risk altında olduğunu belirttim. Binanın çatlayan duvarlarını alçı ile kapatıyoruz. Çatıdan içeri yağmur ve kar suyunun girmemesi için branda çekiyoruz. Kış aylarında binanın içi soğuk, duvarlarından rüzgâr içeri giriyor. Bir yandan hayatımız diğer yandan sağlığımız risk altında. Bu tür binaların sağlama çıkarılması için hükümetin Kentsel Dönüşüm projesi çalışmalarına dahil edilmesi talimatı var. Bu konuda gerekenin yapılmasını istiyoruz.

Reklam
Reklam

Çok taze olan bir Sürsürü olayı var. Bu olayda iki çocuk hayatını kaybetti. Benim onlarca torunum var ve hepsi bu binanın çevresinde oynuyor. Allah göstermesin, burada da bir duvarın yıkılması durumunda sorumlusu kim olacak?

Biz bu sıkıntımızın giderilmesi adına yetkililerin gerekli çalışmayı yapmalarını istiyoruz.”

Ajans23/Arzu Akın-İzzet Tumay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: