İkizleri ölüm ayırdı

Uludağ'da 2 kişilik kabinli telesiyejlerde meydana gelen kazada 1 öğrenci öldü, 3 öğrenci yaralandı.

Kızılay Bursa Şubesi'nin organize ettiği Mudanya Altıntaş'taki yaz kampına katılan değişik vilayetlerden başarılı öğrenciler, gezi için Uludağ'a çıktı. Kızılay'ın Çobankaya'daki kampında öğle yemeği ikram edilen 157 çocuk, daha sonra Bakacak'la Sarıalan mevkii arasında çalışan 21 direkli 2 kişilik telesiyejlere götürüldü. Bakacak'daki istasyondan ikişer kişilik kabinli telesiyejlere binen çocuklar, sırayla Sarıalan'a doğru yola çıktı.

Reklam
Reklam

Ancak Düzce'den Meral Işık (15) ile ikizi Gülşen Işık (15) 2 kişilik açık sepet kabine birlikte bindi. Bakacak'taki istasyondan yola çıktıktan 4 direk sonra, Kızpınarı mevkiinde Işık kardeşleri taşıyan kabinin makarası arıza yaparak boşaldı. Meyilli telde hızla kaymaya başlayan sepet, önde normal seyreden kapalı kabine büyük bir hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle arızalanıp kontrolden çıkan açık kabin, 20 metre yükseklikte tellerden kurtularak, aşağıda kayaların üzerine düştü. Kazada Meral Işık (15) olay yerinde hayatını kaybetti, ikizi Gülşen Işık (15) ise ağır yaralı olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Bu sırada öndeki kapalı kabinde seyreden Uşak'tan Gizem Taylan (16) ile Düzce'den Aslıhan Keser (16) başlarını kapalı kabinin camına vurarak yaralandı. Hayati tehlikesi olmayan yaralı iki kız, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazadan sonra Sarıalan'da telesiyejden inen arkadaşları kaza sebebiyle büyük üzüntü yaşadı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yaklaşık 45 yıldır hizmet veren telesiyejlerde ilk defa böyle bir kazanın meydana geldiğine dikkati çekerek, kontrol kancası boşalan telesiyejin eğimli bir yerde boşalmasının büyük bir şansızlık olduğunu bildirdi. Savcılık kazayla alakalı soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

MERAL IŞIK'IN ÖLÜMÜ, MEMLEKETİNDE ÜZÜNTÜYE NEDEN OLDU
Uludağ'da meydana gelen telesiyej kazasında hayatını kaybeden Meral Işık'ın ölümü, memleketi Düzce'de büyük üzüntüye neden oldu.

Düzce'nin Ağa Mahallesi'nde oturan ve Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu öğrencisi olan Meral Işık'ın (15) ikizi Gülşen Işık da kazada ağır şekilde yaralanmıştı. Hayatını kaybeden Meral Işık'ın ölümü, ailesi ve arkadaşlarını üzdü. Meral Işık'ın cenazesinin bugün Düzce'ye getirilmesi bekleniyor.

KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, dün Sarıalan ile Çobankaya hattında çalışan telesiyejde meydana gelen kazanın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından da soruşturularak inceleneceğini açıkladı.

Beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı ile kaza bölgesinde incelemelerde bulunan Konçak, "1965 yılında sefere başlayan ve sezonluk (2.5 ay) yaklaşık 50 bin yolcu taşıyan telesiyej işletmesinde ilk kez böyle bir olay yaşanmıştır. 1999 yılından 2005'e kadar özel bir şirket tarafından işletilen telesiyej, 2005 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. 2005 yılında telesiyejin 6 kilometrelik halatı yenilenmiştir. Ayrıca makara pimleri, elektrik-elektronik aksamlar yenilenerek, direklerin bakımı ve boyaları yapılmıştır. Periyodik bakımları aksatılmadan yapılan telesiyejler, sefere çıkmadan önce her sabah görevliler tarafından test seferleriyle deneniyor. 47'si açık 47'si kapalı olmak üzere toplam 94 kabin ile yolcu taşıyan telesiyejde yaşanan bu talihsiz olayın sebepleri, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından da araştırılarak incelenecektir" dedi. Konçak, kazada hayatını kaybeden Meral Işık'ın (15) ailesine başsağlığı, ağır yaralanan Gülşen Işık (15), Gizem Taylan (16) ve Aslıhan Keser'e de (16) acil şifalar diledi.

Reklam
Reklam