İklim Değişikliği Ve Küresel Isınma Araştırma Gezisi

Warwichk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin Erdi, Fransa Çevre Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında bir takı araştırmalarda bulunmak üzere

Warwichk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin Erdi, Fransa Çevre Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında bir takı araştırmalarda bulunmak üzere Karapınar'a geldi.

Kaymakam Ramazan Yıldırım'ı makamında ziyaret eden Erdi, bu projenin Fransa'da çeşitli üniversiteleri bir araya getirdiğini söyledi.

Proje kapsamında, Karapınar'da iklim değişikliğinin tarım nüfusu üzerindeki sosyal etkilerini, Konya Ovası'ndaki kuraklığın iklim değişikliği ile bağlantısını araştıracaklarını ifade eden Erdi, sözlerine şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Proje dünyanın çeşitli ülkelerinde özellikle de Şeysel Adaları, ABD, Yunanistan ve Türkiye'de iklim değişikliğinin etkilerini ve oluşturulan adaptasyon politikalarını analiz etmektedir. Karapınar'da yeraltı suyu ve ürün çeşitleri hakkında çiftçilerle görüşerek düşüncelerini aldık."

Erdi, Meke Krater Gölü, Acıgöl, Çıralı Gölü, Erozyon Önleme Sahası ve obruklarda da incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: