''İKÖ'de Kıbrıs davasına kuvvetli destek verildi''

Bakü (AA)- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bakü'de bugün imzalanan bildirilerle sona eren İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) 33. Dışişleri Bakanları toplantısında Kıbrıs ve Batı Trakya konularının çok olumlu karşılandığını belirterek, "Kıbrıs davasına ve Batı Trakya Türklerinin davasına çok kuvvetli destek verildi" dedi.

Temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye'nin yeni Bakü Büyükelçiliği binasını ziyaret eden Gül, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, "Bakü bildirisine bakıldığında, Kıbrıs ve Batı Trakya konusunda çok güçlü destek verildiğinin görüldüğünü, bundan büyük memnuniyet duyduklarını" söyledi.

Reklam
Reklam

KKTC'nin İKÖ platformunda "Kıbrıs Türk Devleti" olarak kabul edildiğine işaret eden Gül, KKTC Turizm ve Ekonomi Bakanı Derviş Kemal Deniz'in de toplantılar kapsamında görüşmeler yaptığını kaydetti. Kıbrıs konusuyla ilgili ayrıca bir karar tasarısı bulunduğunu da belirten Gül, bu tasarıda konunun daha geniş olarak yer aldığını, verilen desteğin de açık ve güçlü olduğunu ifade etti. Gül, "Bu platform (İKÖ), Kıbrıs Türklerinin en çok destek gördüğü platformdur" dedi.