İktibas’ın Kasım Sayısı Çıktı

İktibas’ın Kasım sayısı son AK Parti kongresine atıfla “AKP ve Yeni Türkiye’nin İdeolojik Kodları...

İktibas’ın Kasım sayısı son AK Parti kongresine atıfla “AKP ve Yeni Türkiye’nin İdeolojik Kodları mı? ‘Sistem-İçi’ Eleştiri mi?” manşeti ile çıktı. Derginin Yorum köşesinde AK Parti kongresi, “değişen dünya ve bölge dengeleri doğrultusunda Yeni Türkiye Kongresi” olarak yorumlanıyor. Yorum’da, modernleşme sürecini kesintisiz yürütmesi öngörülen bu Parti’nin, sözde evrensel/Batılı değerlerle Müslümanların değerlerini telif eden ve bunu da “ılımlı laiklik” ekseninde bir ideolojiyle demokratik sistemin kültürel altyapısı haline dönüştürmeyi amaçlayan bir misyon ile karşımızda olduğu vurgusu yapılıyor.

Reklam
Reklam

Atasoy Müftüoğlu da, “Eski İç Sorunlarla Yeni Dış Sorunlar Arasında Sıkışıp Kalmak” başlıklı yazısında Cumhuriyet Türkiye’sinin, bedeli ne olursa olsun, Batı uygarlığının bütün taleplerine uyum sağlamak kararlılığıyla yola koyulduğunu belirterek, Fransız tarzı katı/fanatik laiklikle bütünleştiğinin altını çiziyor.

Mukaddes Özkan’ın ‘Belam’ yazısı ile Mustafa Bozacıoğlu’nun ‘Asgari Müşterek’, Osman Coşkun’un ‘Dağların Bile Kabul Etmediği Sorumluluk’, Şükrü Hüseyinoğlu’nun ‘Hakla Bâtıl Birbirine Karılırken Müslümanlar Ne Yapıyor?’, Bünyamin Zeran’ın ‘Çağın Dinamiklerine Karşı Bir Duruş’da dergideki diğer yazılar olarak gözüküyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: