"İktidar CHP ile sürtüşme arayışında"

ARTVİN (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin CHP ile sürtüşme arayışı içine girdiğini belirterek "İktidar içine girdiği sıkıntıyı, Brüksel'de yaşadığı sorunları, orada gerçekleştiremediği tabloyu CHP tartışmasıyla örtmek istiyor" dedi.

Sabah saatlerinde Artvin'in Murgul İlçesi'ndeki ziyareti sonrasında Hopa İlçesi'ne gelen Baykal, buradaki ziyareti sonrasında Mustafa Kemapaşa Beldesi'ne gitti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Baykal, buradan da Arhavi İlçesi'ne giderek Arhavi Belediyesi'ni ziyaret etti. Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş'tan kısa bir brifing alan Baykal, CHP'ye iktidarın sistemli saldırılarda bulunduğunu hatırlatarak "Durduk yerde iktidar sözcüleri, hiçbir ciddi dayanağı olmayan, haklı bir temeli olmayan suçlamalarla CHP'ye saldırmaya başladılar. Bu saldırı tırmanışı son olarak sayın Başbakan düzeyine kadar geldi. Başbakan da CHP'ye saldırma duygularını kontrol edemedi. İktidarın CHP ile sürtüşme arayışı içine girdiğine tanık olduk. Başbakan en iddialı ifadelerle Ankara'da meydan okurken bunun temelsiz, yersiz, boş, kısa sürede iflas edecek bir tavır olduğunu biliyorduk. Ankara'daki meydan okumanın, Brüksel'de teslimiyete dönüşeceğini bilerek ve bu durumda parlamentonun bir çalışma yaparak TCK'nın sonuçlanmasına fırsat verecek bir olağanüstü çağrı yaparak görevimizi yerine getirdik. Hükümet Ankara'da rest çekmiştir ancak Brüksel'de teslim olmuştur. Burada hükümet U dönüşü yapmıştır. Bu U dönüşü sayesinde çok büyük sıkıntılar atlatılmıştır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"Başbakan Türkiye'de yapmış olduğu yanlış dolayısıyla ekonomiyi karıştırdı" diyen Baykal, "200 trilyon liranın üzerinde bir faiz yükü artışı gerçekleşti. Bunun normal sorumlusu bizzat başbakandır. Meydan okumaktan vazgeçip Brüksel'deki telkinler doğrultusuna girdiği anda borsa ve faizler toparlandı" açıklamasını yaptı.

CHP Lideri Baykal, herkesin 6 Ekim'de yayınlanacak olan İlerleme Raporu'nu beklediğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu raporda bizi rahatsız edecek bir şeyin olmaması gerekiyor. Umarım olmayacaktır. Eğer raporda yeni sıkıntılar, sorunlar ortaya çıkmaya başlarsa Türkiye'nin bu son dönemde içine girdiği çelişkili tavırdan kaynaklanacaktır. Çünkü sayın Başbakanın bu tutumu maalesef Türkiye'ye yönelik güveni sarsmıştır"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal beraberindeki CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, Trabzon Milletvekili Şevket Arz, İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile Rize'ye hareket etti.